Re: nincs cím
Előzmény: #525067""hogy te nekem akarod megmondani, hogy én hogyan élek"
Dehogy akarom megmondani. De a felületes információk és kinyilatkoztatások alapján kialakul bennem is egy a kép/vélemény, mint mindenkiben."
Ferengi Rules Of Acquisition: "15. Acting stupid is often smart."
Tudod, az a jó ebben taktikában, hogy a másikat valós énjének kimutatására készteti, és sokszor olyan válaszokat kapsz meg, amit soha nem mondana magától :) Tárgyalási taktika ;) Amikor hülyének néznek, akkor erősnek érzik magukat, a szelídséget és szeretet gyengeségnek és valódi ént mutatnak, ami mögött többnyire csak a semmi van, illetve az, hogy a gyengével szemben erőset játszanak az emberek. Egészen jól működik, még akkor is ha néha nagyon idegesítő tud lenni. Mert pont ez a lényege :)
"Ha olyanban osztjuk ki a másikat, amiben nem kért segítséget, abból csak okoskodó kioktatás lesz. Ami sztem nem csak belölem, hanem majdnem mindenkiböl arroganciát vált ki. Föleg akkor, ha a kioktatás még arrogáns is."
Fordítsad meg a gondolatot és máris másképpen fog hangzani:
"Ha olyanban akarunk tanácsot adni a másiknak, amit mi magunk már megsz*ptunk, ámde ő még nem, akkor hiába nem kért segítséget, el kell neki mondani, mert hátha megkímélheti magát attól, amin te már átmentél, mindezt az okos a mások kárából tanul a hülye meg a sajátjából sem elv alapján. De sajnos mára akkora az individualizmus és az emberek önmagában való hite, hogy mindezt csak okoskodó kioktatásnak tartják, hacsak nem személyesen Soros György, vagy Csányi Sándor adja a pofont, mert akkor egészen más lesz a piros orca fájdalma. És sajnos mára ez a segíteni vágyás nem csak belöled, hanem majdnem mindenkiböl arroganciát vált ki. Föleg akkor, ha a kioktatás még arrogáns is, hiszen minden arrogáns, ami egy személynek az önmaga felsőbbrendűségében és tévedhetetlenségében való feltétlen és megingathatatlan hitét kérdőjelezi meg."
Nem kell ahhoz arrogásnak lenni, hogy így érezzék ezt azok, akik magukban hisznek és egyre inkább erre szűkül be a hitviláguk, hiszen ez valójában a hitüket kérdőjelezi meg, amire többnyire az arrogancia a válasz, hogy "nem tudhatod te jobban nálam" és nem az önbizalomtól teli " te hülye vagy" féle témalezárás.
Tudod én folyamatokat látok, érzek, elemzek, és ennek alapján általában előre látok eredményeket, mert annyira kiszámíthatóak az emberek és a viselkedésük. Aztán időnként rámtör, hogy amikor egymást hergelik a hülyeségbe, akkor beleszólok, hogy gondolkodjanak már el egy picit, mert nem biztos, hogy igazuk van. Ilyenkor szokott jönni az "arrogáns idióta", meg a "fideszbérenc", meg a többi marhaság, ami a gyenge és önmagukhoz képest sikertelen és valójában saját magukban bizonytalan emberek sajátja, hiszen az önhergelés erőt mutat, ha csapatban van, akkor meg közösségi érzést is.
Szóval, értem én ezt, ismerem is ezt, és a nagy pofonokat is, amivel ezek az emberek idővel egyenként lepofozódnak, mert természetesen onnantól már nem lesz semmiféle közösség, onnantól már egymást falják fel. Egy kívülállót közösen marnak, de ha ilyen nincs, akkor egymást.
Csak figyeljed meg :)