Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #525119

"sokkal jobban érdekelne e sok elméleti szószaporítás helyett, hogy te milyen módon fialtatod a pénzt?"

Vállalkozok és dolgozok is a cégeimben :)

Nincs benne semmi különös, a szokásos informatikai történet, voltam én már számítástechnikai kereskedő is, programozó is, de ingatlanokban is utaztam kényszerből, ugyanakkor csináltam már EU-s intézményt, bíráltam KKV pályázatokat az EU-ban, alakítottam át önkormányzati IT infrastruktúrát, vezettem be vállalatirányítási rendszert piacvezetőknél (az ügyvezető aktív ellenállása ellenére). Ami nincs az életemben az a politikai kötődés, vagy pártnak dolgozás. Minisztériumi megbízásra viszont dolgoztam civil szféra részére, alkottam egy portált, ami egyébként kormányokon átívelően(!) a mai napig rendben működik, és semmiféle botrány nem kapcsolódik hozzá, ráadásul még szeretik is azok, akik használják. Ezen kívül van kereskedelmi kisvállalat irányítási rendszerem (több mint számlázás), amit több mint egy évtizede használnak és adott esetben tíz évente felhívnak, hogy valamit nem tudnak, de egyebekben a rendszer hiba nélkül működik. Egykoron az összes példány évi több milliárdos forgalmat számlázott ki, mert piacvezető vállalkozások használták, aztán a piac átalakult, illetve utoljára az építőipar épült le, ahol nagy méretekben használták. Most már jóval kisebb a forgalom, amit lebonyolítanak, de még mindig működnek :)

Most momentán a multik IT supportja a fő csapásirány, de már írtam azt is, hogy éppen megkerestek egy szállítmányozási cég létrehozásával kapcsolatban, csak nem küldik azóta sem a szükséges adatokat, hogy a számítást, költség és kockázatelemzést megcsináljam hozzá. Pedig szép nagy kamionokat lehetne vásárolni, az meg ugye minden gyereknek az álmai között szokott lenni :) Viszont ha nem lesz belőle semmi, hát nem lesz belőle semmi. Ilyenből rengeteg van, ezért is jutottam el oda, hogy igazából nem kell szétszakadni, szakosodni kell (a több lábon állás figyelemben tartásával), és abban egyre jobb lenni. Ezért is írtam, hogy elkezdem inkább összevonni, egyszerűsíteni a cégeket, kiszállni abból, ami már nem érdekel, mert nem lehet szétszakadni és nem is érdemes. A több lábon állás nem azt jelenti, hogy nyolcfelé futok egyszerre :)

"Elárulod e az egyik receptedet?"

Nekem nincs receptem, illetve ami van, az nem recept. Nekem azt mutatta meg az élet, hogy "dolgoznom kell", mert a csodavárás nem működik, nincs olyan, hogy csak úgy jön a pénz magától :) A pénz hosszú távon csak akkor jön, ha keményen megdolgozol érte, és ebből a szempontból az, hogy hogyan, az mindegy.