Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #525118

"a befektetés nem kockázat, másnak dolgozni kockázat. Szakosodni kockázat. Államra bízni magunkat kockázat. Munkaadóra bízni magunkat kockázat."

Huhh, egy bekezdésben ennyi érdekességet :)

"a befektetés nem kockázat"

Ezt tessék már kifejteni, mert egy tőzsdei forumon ezt leírni szerintem vicc :)

"másnak dolgozni kockázat."

MINDENben van kockázat. Ám ha a befektetést hasonlítjuk a munkaviszonyhoz, akkor azért én úgy gondolom és szerintem a világ minden közgazdasági iskolájában úgy tanítják, hogy a befektetésnek nagyobb a kockázata.

"Szakosodni kockázat."

A szakosodás nagyon hasznos, a szakbarbárság káros. A szakosodás lényege, hogy olyannak képzed magad, amire IGÉNY van és ami jól fizet. Ebben az állapotodban lényegesen kisebb a kockázatod, mint bármi mással, különösen akkor, ha a munkakörödre igény van a piacon. A szakosodás ugyanis pontosan egyenlő a KÉPZÉSSEL. Minél képzettebb vagy, annál jobb. Avagy, ha úgy tetszik, minél inkább akarsz SZAKOSODNI arra, hogy a befektetésedből élj, annál nagyobb a kockázatot. Ezzel azonban megdőlne előbbi állításod, mely szerint ez nem kockázat :)

"Államra bízni magunkat kockázat."

Államra bízni magunkat hülyeség. Az államnak nem az a dolga, hogy állam atyuskát játsszon, és nem is lehet rá egyfajta ultimate megoldóra tekinteni.

"Munkaadóra bízni magunkat kockázat."

Minden kockázat. Ha magadat foglalkoztatod, az is kockázat.