Re: nincs cím
Előzmény: #524951"De ha AT valóban mozogna ingatlanfejlesztök vagy ugy álatalában vagyonosok körében, tudná jól, milyen gyakori 1,5 év alatt a 2-300%-os profitú egyedi üzlet."
Ez pontosan így van, csakhogy te eddig a tőzsdéről értekeztél. Én pedig arra válaszoltam.
Ha egyedi üzleteket csinálsz, akkor szó sem lehet passzív jövedelemről, akkor ugyanis vállalkozó vagy, aki üzleteket csinál, és abban természetesen egészen mások a jövedelmi szintek. Csakhogy ebben az esetben meg az a érdekes, hogy a vállalkozásból kivehető jövedelemnek valójában semmi köze a vállalkozás értékéhez, ez maximum a tőzsdei kérdésekben érdekes, egyebekben egy pontosan nulla vagyonnal rendelkező EVA cég is csinálhat ~20 millió netto profitot, amely esetben mind a haszonkulcs, mind a százalékos növekedés egyszerűen értelmetlenné válik, főleg akkor, ha tartósan bevételt termelő vállalkozásról beszélünk.
CSAKHOGY EZ NEM PASSZÍV JÖVEDELEM, és ennek semmi köze a megtakarításhoz, vagy befektetéshez, ez ugyanis MUNKA és vállalkozásépítés. Ebben a kontextusban én csillió százalékokkal dolgozom és a 100% haszonkulcsért adott esetben le se hajolok, mert nominálisan nem érdekel.
Csak eddig nem erról volt szó, és te vagy az, aki állandóan TŐZSDEgurukról beszélsz, nomeg több generációs meggazdagodottakról. Erre szoktam általában felhívni a figyelmed.