Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: vita megelőzés

Előzmény: #523482

Hihetetlen... tényleg nem veszik észre, hogy mennyire mellé akarnak beszélni, hogy nem az adósságpiramis összedőlése a probléma?

Ide vagyon írva:

"A munkanélküliség nagy volt, de nem katasztrofális, és az ország többé-kevésbé tartotta helyét a világpiacon, elegendő jövedelemre tett szert az exportból, a turizmusból, a hajózásból és más forrásokból ahhoz, hogy fedezze az importszámláját."

Magyarán, addig nyújtózkodott, amig a takarója ért. És ekkor mi történt?

"Beözönlött a külföldi pénz (Vö liberálbolsevikok "külföldi tőke kell igéje"), amelynek egy része - de nem az egész - a kormány deficitjét finanszírozta; virágzott a gazdaság, nőtt az infláció; és Görögország egyre versenyképtelenebbé vált."

Na vajon ez hogyan is lehetséges? Gondoljuk csak végig. Beérkezik az üveggyöngy, a tüzes víz, maga az olcsó pénz, amitől kezdve a kormány engedhet nagyobb deficitet, hiszen a finanszírozása olcsóbb(!), ennek ellenére virágzik a gazdaság? Lehetséges ez? NEM! Természetesen nem lehetséges. Valójában a mondat úgy hangzik, hogy a külföldi pénz elköltése ADTA AZT A LÁTSZATOT, hogy ha ennyi pénzt el lehet költeni, akkor nyilván virágzik a gazdaság, holott ebből semmi sem volt igaz - mert amit el lehetett költeni, az nem a megtermelt értéktöbblet ellenértéke volt, hanem uzsora. Ez viszont annyira könnyű volt megszerezni, hogy természetesen egyre kevésbé dolgoztak, egyre kevesebb időt és energiát fordítottak a MUNKÁRA, így pedig valójában még a korábban meglévő ipar és gazdaság is lerombolódott arra hivatkozva, hogy pusztuljon az, ami nem versenyképes, ha máshol olcsóbban lehet gyártani, akkor nincs szükség gyártásra. És mivel az emberek azt látták, hogy "jobban élnek mint négy éve", ezért elhitték, hogy a hitelpiramis az égig tart, az államot meg nem érdekelte, hogy ez nem lehetséges, nekik megfelelt az, hogy beszedtek annyi pénzt, hogy működött a költségvetés, elhazudtak mindent a trükkök százaival, majd hátradőltek, hogy "minden rendben van".

ENNEK AZ EUROHOZ SEMMI KÖZE NINCS amit éppen Magyarország példája mutat be, sőt mi több, éppen az látható, hogy azáltal, hogy benn akarnak maradni az övezetben van esély a megmenekülésükre, mig a kilépésük katasztrófához vezetne. Azaz nem az EUR miatt vannak bajban, hanem az mentheti meg őket. Ami miatt bajban vannak az a felelőtlen uzsorázás, aminek viszont a devizához semmi köze nincs, lásd Magyarország esetét.

"Ha feltesszük a kérdést, mi magyarázza, hogy a dollárövezet - más néven az Egyesült Államok - többé-kevésbé működőképes és nem sújtják olyan súlyos válságok, mint most Európát, egyszerű válaszolni. Nekünk erős központi kormányunk van, amely úgy működik, hogy magától értetődően kimenti a bajba kerülő amerikai államokat."

Ennél lényegesen egyszerűbb a válasz: Az USA-nak elképzelhetetlenül magas adósságállománya van felhalmozva - saját magával szemben. Valójában a FED gyártja a pénzt, annyit gyárt, amennyit akar, és ez a közös monetáris politika az, ami miatt ha kell, akkor egyszerűen több pénzt nyomtatnak és ezzel megoldják a problémáikat. Ez tehát pont az önálló monetáris rendszert jelenti, amely jelen pillanatban Európában nem létezik (itt csak adósságból lehet pénzt csinálni), csak az USA-ban, ahol a semmiből is lehet pénzt teremteni.

ÉS ettől függetlenül a helyzet az, hogy az USA adósságállománya akkora, hogy még a saját hitelminősítői szerint is kezd fenntarthatatlan lenni. Azaz attól, hogy ott nem a lakosság és az államok vannak eladósodva végtelenül saját maguknak, hanem a központi költségvetés, attól még ez is kezd kezelhetetlenné válni, egyebekben pontosan ugyanazért:

Mert hosszú távon nem tartható fenn az, hogy kölcsönből mutassunk ki jólétet, ez ugyanis lehetetlen. Az, hogy ennek a mismásolására hol mutatjuk ki a kölcsönöket, uzsorát az csak egy dolog, de a probléma gyökere mindenhol ugyanaz: Valójában messze jobban éltek ezek az államok, országok, mint ahogy megengedhették volna maguknak. Ez pedig a devizanemtől szintén független. Ugyanakkor az USA esetében már látszanak az igazi válság jelei, mert már az államok is kezdenek fizetésképtelenség határán lenni, méghozzá csapatostul, ami annyit tesz, hogy ez már rendszerszintű probléma, és nem egyedi esetek, amiket felidéz.

Ennek megfelelően természetesen a következtetése újólag a bankárklán uralma és kizárólagos hatalma mellett teszi le a voksát, illetve indul a szokásos antigermán politizálás, hogy Németország már megint bűnös nemzetté váljon amiatt, hogy nem akarja Európát megsegíteni. Lehet újra jókat nácizni, lehet újra a "szegín segílyes nemzeteket" ajnározni, de valójában azt állítani, hogy Görögország "az európai vezetők arroganciájának az áldozata", az ordas hazugság.

Görögország a hasonszőrűek áldozata, akik elhitették, hogy van élet pénz nélkül is, és ehhez természetesen számolatlanul árulták a dollárt, amit a semmiből teremtettek, majd most a semmiért cserébe Németország és a takarékoskodó, nem pazarló, munkával valamit építők vagyonát akarják elvenni, elrabolni.

Gyalázatos gazemberek!