Re: nincs cím
Előzmény: #523219"De úgy érzem Te oylan dolgokról is véleményt formálsz amiket nem is ismersz."
Ítéletet szabad csak úgy formálni, hogy valamiről biztos információkkal rendelkezel, véleményt viszont bármiről lehet. Én ennyit írok, nem többet. Egy véleményt.
"Amúgy lassan kezd egy tech szakmai fórumhoz hasonlítani egy tőzsdei részvény topikja, de én nem bánom:)"
Ha az a kérdés kerül szóba, hogy hogyan viszonyul a tech cégekhez, akkor nyilván arról beszélünk :)
"Nem ér kétszer annyit egy apple cucc a felhazsnálóknak?"
Szerintem vérprofi marketingesek árazzák be, ez teljességgel bizonyos. Van egy szint, amin megveszik az emberek és van egy szint, amin nem. Az Apple zsenialitása éppen abban van, hogy megtalálja ezt a szintet. Ha analógiát akarsz, akkor például a B&O ilyesmi a hifi területén, ők például nem találják az árazásukat, ez pedig meg is látszik rajtuk. Nem lehet valamit drágán adni, hogy az elég a sikerhez.
"Ha nokia 2110et használsz, hogy formálsz véleményt androidos telefonról?"
Mint írtam, már nem. Egyebekben, én azt írtam, hogy azok az előnyök, amiket leírtál, hogy például "ez nem fagy le", csak egy mosolyt csaltak a szám szélére :) Én erről írtam véleményt, azaz arról, hogy akkor most telefonról, vagy számítógépről beszélünk, amivel - ha működik - telefonálni is lehet :)
Ha jobban megnézed, nem formáltam véleményt a droidról, én arról formáltam véleményt, hogy mire mennyi időt kell áldozni.
"Ha nem vagy tisztában azzal mi midnenre jó. Meg amig nem hazsnálsz valamit addig a hiányát se érzed."
Ha úgy tetszik, azért nem használom, mert semmit sem ér számomra a műtudásuk. Megnéztem őket, több mint tíz éve már volt HPC-m, aztán rájöttem, hogy ezek csak szemfényvesztések, illetve beetetések. Semmi sem hiányzik belőlük. Megnéztem, ezért mondom. Ettől én még nem mondom, hogy más se szeresse, ne rajongjon értük, csak éppen vegye észre, hogy ezek a dolgok az emberek többségét valójában nem érdeklik.
"Ezt a legalapabb android is tudta már, az egy dolog, hogy apple volt az első sok midnenben"
Nem, pontosan EZ a lényeg. Az, hogy azóta a többiek csak futnak utána, de ők találták ki ezeket és ezzel megváltoztatták a világot.
"de az androidhoz se kell informatikusnak lenni. Itt látszik, hogy soha nem használtál még ilyen kütyüt:)"
Persze, hogy nem használtam, mert nincs rá szükségem. Önműködő hosszított vibrátort sem használtam, ettől még lehet róla véleményem :) Ne keverjed össze a véleményt az elítélő véleménnyel!
"Mondok egy telefont 1 év tapasztalata után amit szívből ajánlok: nexus s, android referenciamodel, gyers android, akadásmentes, bemész a marketre, azt szedsz le amit akarsz, sokszor azokat az appokat is ingyen amik az applestoreban fizetősek. Nagyobb a kijelző is mint iphone-nak, ez lehet pro és kontra is."
Mondok egy telefont: Myphone 1080, bekapcsolom, telefonálok és sehová nem kell vele bejelentkeznem ehhez. Ezzel szemben ezt mindig tudja :) És kész. És most próbálj meg meggyőzni, hogy miért van szükségem arra, amit felsoroltál? :)
Volt dolgom akadós androiddal, de a többség már nagyon szépen fut, mármint "az új telefonok, de ha a smooth-ságra akarsz rámenni, akkor iOS vagy wp7, de androidról se lehet sok rosszat modnani, attól függeltenül írom ezt, hogy ha leváltam ezt a teleofnomat, akkor tuti wp-t veszek!"
Szerintem olvasssad vissza, amit írtam a droiddal kapcsolatban először: Kik azok, akik szeretik és hogy miért :) Ha nem ismersz magadra, akkor tényleg kár többet írni erről :) Mondom, hogy van egy csoport aki ezt imádja, de ha úgy tetszik, én ebből már régen kinőttem. Mint fentebb írtam, eszem ágában sincs elvenni a kedved tőle, értem én, hogy miért és mit élvezel benne, csak tudod, van akinek ezek az élmények már régen megvoltak és már nem mondanak neki semmit sem.
"A Hollywoodi filmsztárokon keresztül, a formai 1es pilótákon át, minden jött ment celebnél iphone van!"
A marketing alatt én most a reklámokat és egyebeket értettem, ezek közül a többségnek az Apple nem fizet azért, hogy a készüléket használja! Érted, mire gondolok? A legnagyobb reklám az, hogy ezt használják a celebek, és mindenki más. Ingyen wazze, ingyen!!
"vonatkoztasunk el az internetes, televiziós, autópálya mellett találgható plakátoktól."
Hja, úgy megint könnyű, hogy ha eltekintünk a valóságtól :)
"És ez bizony nem marketing és nem is zsenialitás, hanem a kettő együtt: zseniális marketing!"
Najóreggelt kívánok, ezt hívtam én "jó bornak nem kell a cégér"-nek :)
"engem érdekel az ár érték arány is és ez bizony racionálitás"
Nem, ez anyagi helyzet. Mert látod mit írtál magad is, ha nem érdekelne, azt vennél. Ez ilyen egyszerű :)
"Nyilván az USA-ban lélnék, évi 100000$-t keresnék, apple cuccaim lennének ,de nem igy van, igy nem is én vagyok a célközönség."
Na látod, én hiába keresnék annyit, akkor se vennék, mert nem érdekel és mert nincs szükségem rá.
"Az opera bajban van?? Ez nekem új. Én úgy tudom egy folyamatosan növekvő nyereséget produkáló cégről van szó, akik a mobilos böngészőháborúban is az élen vannak."
Igen, ez jól hangzik, csak nincs belőle pénz. Nézzed meg a részesedésüket a normál böngésző piacon, szóval, nem túlságosan jól állnak. Bár tulajdonképpen még az is nagy szám, hogy egyáltalán léteznek.
"Szóval ha 65 millió $-t kifizet valaki egy ötletért, bármiért, az lopás?:) "
Nem, azért fizette ki, hogy ne pereljék el tőle az egészet.
"Szeretném ha igy meglopnának."
Azért szeretném látni az arcod, amikor utána kiderül, hogy ezzel megint kifosztottak, mert milliárdokat érne most az a kártérítés, amit akkor kifizettek.
"Az a baj -és erről írtam már- sok embernek csipi a szemét ez a srác, nem csak okos, de jó üzletember is."
A srác egy tolvaj s*ggfej és ennyi. Egy igazi gazember. Ettől még nyilván sokan felnéznek rá, de én semmit sem látok arrafelé, hiszen mindent mástól lopott, mása meg nincs. Ez pontosan a tökéletes zérónak a leírása.
"Ne vegyük el tülök a dicsőséget:)"
Mivel nincs benne dicsőség, nincs mit elvenni.
"Jobs nem lopot? Vitatkoztam már erről is egy sráccal, ő váltig állitotta, hogy egyetlen ötlete se volt a magáé, az egeret is neki tulajdonítják, pedig azt biztos nem ő "találta ki"."
Ahogy Rbbj írja később, a Xeroxnál látta meg az ötletet, csakhogy a Xerox ezzel semmit sem tudott kezdeni, merthogy nem látta meg azt, hogy ez egy számítógép oprendszere lenne, ők egyszerűen egyfajta ötletelésnek vették. Akkoriban ugyanis grafikus felület még nem is létezett. Ebben a kontextusban az, hogy ezt a számítógépek világába bevitte Jobs (Xeroxnak köze nem volt az informatikához), azzal pontosan újat csinált. Egyebekben nem tudok arról, hogy ez ügyben valaha szabadalmi per lett volna, avagy egyéb - tehát valószínűnek tartom, hogy a Xerox is inkább "ötletelés" és "public domain" ismertette az ötletet (Jobs HIVATALOSAN ismerte meg az ötletet!), de nem ismerte fel a jelentőségét.
Talán ezt támasztja alá az, hogy sem a grafikus operációs rendszert, sem az egeret nem védette le senki sem, ezért is terjedt el ez a rendszer. Egyebekben, nem sokkal később már mindenki alkalmazta az egeret, szóval itt is legfeljebb elsőségről lehet szó.
"Gates meg úgy lépegetett előre a microsofttal, hogy az apró cégeket beépítette a microsoftba és az ő dolgaik immár a microsofté voltak."
Jajj. Gates megvette az OS/X-et, majd licencelte az IBM-nek. A többi már történelem. Egyebekben a C=64 MS DOS akkoriban már régen létezett ;)
"De ezt a lopás dolgot szerintem hagyjuk is, mást értünk ezalatt."
Gates 50.000 dollárért megvette az oprendszert, miféle lopásról lehet szó?
"Én azt mondom ezek nem loptak, hanem jó üzletemberek is voltak nem csak zsenik:)"
Azon kívül, hogy ellopták a közösségi oldal ötletét másoktól, mégis mit tudnak felmutatni?
"De szeritne dkik voltak azok akik a semmibe betoltak 100 millió $-t?"
Nem tudom, erre mondom, hogy ez lenne a történetben az érdekes :) De hogy beletették, az bizonyos és az is, hogy erre nem a közösségépítés vitte rá őket.
"Te kidobnál akárcsak 100000 Ft-ot is egyelten kóbor jónak igérkező ötletért?"
Ha jó, még többet is. Szoktam is :)
"Láták a fantáziát a srácban, az eltökéltséget, az innovációt, midnen nagy cég kapott kezdetben tőkeinyekciót, apple is, google is, microsoft is. Ez nélkül nem megy."
Sajnálom, de ebből semmi sem igaz.
"Én annyit állítottam, hogy egy szimpatikus szerény srácnak látom, midnenféle felhajtás nélkül."
Hát nekem nem az, én meg ennyit mondtam :)
"Nem is értem miért akarod lecsukatn iszegény gyekeket?:)"
Azt írtad, 100-ból százzal mi történne, én erre írtam, hogy azokat lecsuknák ugyanezért.
"30 valahoány %os részesedéssel nem dönthet Zucki a cégről? Te tényleg tudsz valamit hallod, ki az új tulaj?:)"
Az, hogy a nevén van, az semmit sem jelent. Ezért hívom strómannak, mert nem tudom, hogy kik állnak mögötte. De azért egy dolgot NAGYON gondolj meg. Nem kicsit, nagyon: Szerinted hülyék toltak be oda annyi pénzt, hogy még mindig Zuckerberg maradjon a főnök?