Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Roberrtto Előzmény: #523198

Ezér tis tettem idézőjelbe a belekötszöt:) De úgy érzem Te oylan dolgokról is véleményt formálsz amiket nem is ismersz. Amúgy lassan kezd egy tech szakmai fórumhoz hasonlítani egy tőzsdei részvény topikja, de én nem bánom:)

Nem ér kétszer annyit egy apple cucc a felhazsnálóknak? Ebben nem vagyok biztos! Nyilván kevesebben vennék, de sok újgazdag, dzsentri, csakazértis megvenné, igy a fele akkor ügyfélkörből simán bejönne a mostani bevétel. De ez csak fikció, a mostani áron vezsik mint a cukrot, nem véletlenül nincs olcsó mobilja applenek, én a helyükben ipadet is drágábban árulnám!

Ha nokia 2110et használsz, hogy formálsz véleményt androidos telefonról? Ha nem vagy tisztában azzal mi midnenre jó. Meg amig nem hazsnálsz valamit addig a hiányát se érzed.

"És pontosan azt, amit a felhasználók szerettek, hogy nem programozási tudás kell egy kép oldalra fordításához, hanem egyszerűen a készülék oldalra fordítása." - ezt most nem mondod komolyan? Ezt a legalapabb android is tudta már, az egy dolog, hogy apple volt az első sok midnenben, de az androidhoz se kell informatikusnak lenni. Itt látszik, hogy soha nem használtál még ilyen kütyüt:)

Mondok egy telefont 1 év tapasztalata után amit szívből ajánlok: nexus s, android referenciamodel, gyers android, akadásmentes, bemész a marketre, azt szedsz le amit akarsz, sokszor azokat az appokat is ingyen amik az applestoreban fizetősek. Nagyobb a kijelző is mint iphone-nak, ez lehet pro és kontra is.

Volt dolgom akadós androiddal, de a többség már nagyon szépen fut, mármint az új telefonok, de ha a smooth-ságra akarsz rámenni, akkor iOS vagy wp7, de androidról se lehet sok rosszat modnani, attól függeltenül írom ezt, hogy ha leváltam ezt a teleofnomat, akkor tuti wp-t veszek!

Hogy nincsen marketing?? Most már tényleg kacagok:D

A Hollywoodi filmsztárokon keresztül, a formai 1es pilótákon át, minden jött ment celebnél iphone van! vonatkoztasunk el az internetes, televiziós, autópálya mellett találgható plakátoktól. Ez amit az iphone nagyon jól csinál! És ez bizony nem marketing és nem is zsenialitás, hanem a kettő együtt: zseniális marketing! Attól függeltenül íro mezt, hogy elismerem az apple termékeit, jómagamnak is angyon tetszik az ipad, az iphone is és a 27ˇ-os asztali egybegépük is. De mégegyszer mondom: engem érdekel az ár érték arány is és ez bizony racionálitás, vagy szerénytelenül írhatnám úgy is, engem nem tudnak beterelni a csordába! Nem hagyom magam, szeretek jól járni, a pénzemért a legjobbat kapni ár érték arányban. Nyilván az USA-ban lélnék, évi 100000$-t keresnék, apple cuccaim lennének ,de nem igy van, igy nem is én vagyok a célközönség. De azt hiszem ott se midnenki ilyen, floridai ismerősömnek nagyon jól megy, és ő se vesz apple cuccot, egyszerűen azért, mert tudja, hogy fele árért megkapja ugyanazt.

Azt had ne keljen megmagyarázni ,hogy miért vették meg az ilstragramot, nyilvbánvaló, gőzerővel építik a saját alkalmazásboltjukat, jobbnál jobb integrált appokkal. Más kérdés, hogy nagy fába vágják a fejszéjüket szvsz, android, appstore és alssan marketplace is teljes kinálatot ad, face appjai nem tudom mikor lépik át akár a 10000-es határt is...

Az opera bajban van?? Ez nekem új. Én úgy tudom egy folyamatosan növekvő nyereséget produkáló cégről van szó, akik a mobilos böngészőháborúban is az élen vannak.

Szóval ha 65 millió $-t kifizet valaki egy ötletért, bármiért, az lopás?:) Szeretném ha igy meglopnának. Az a baj -és erről írtam már- sok embernek csipi a szemét ez a srác, nem csak okos, de jó üzletember is. Én amúgy úgy tudom két ikersrác is benne volt a buliban akik azt állították ,hogy ők a facebook atyjai. Erről nem tudok nyilatkozni, de nem is fontos, a lényeg, hogy Zuckerberg ott volt a kezdeteknél, ahogy Moskovitz is, Saverin is és az a meleg srác is. Ne vegyük el tülök a dicsőséget:)

Jobs nem lopot? Vitatkoztam már erről is egy sráccal, ő váltig állitotta, hogy egyetlen ötlete se volt a magáé, az egeret is neki tulajdonítják, pedig azt biztos nem ő "találta ki". Csak őhozzá kötik, mer tő tette elérhetővé széleskörben. Gates meg úgy lépegetett előre a microsofttal, hogy az apró cégeket beépítette a microsoftba és az ő dolgaik immár a microsofté voltak. De ezt a lopás dolgot szerintem hagyjuk is, mást értünk ezalatt. Én azt mondom ezek nem loptak, hanem jó üzletemberek is voltak nem csak zsenik:)

De szeritne dkik voltak azok akik a semmibe betoltak 100 millió $-t? Te kidobnál akárcsak 100000 Ft-ot is egyelten kóbor jónak igérkező ötletért? Láták a fantáziát a srácban, az eltökéltséget, az innovációt, midnen nagy cég kapott kezdetben tőkeinyekciót, apple is, google is, microsoft is. Ez nélkül nem megy.

Az utolsó gondolataid kicsit már megkeseredetségre valanak, már bocsánat, kis rosszindulattal is füszerezve. Én annyit állítottam, hogy egy szimpatikus szerény srácnak látom, midnenféle felhajtás nélkül. ( a Severin gyerekről már nem mondható el ez:)

Nem is értem miért akarod lecsukatn iszegény gyekeket?:)

Amúgy én tőzsdei szempontból nézem a céget, és itt nicns biztos, csak lehet. De itt legalább jó sok lehet van:)

30 valahoány %os részesedéssel nem dönthet Zucki a cégről? Te tényleg tudsz valamit hallod, ki az új tulaj?:)

Amúgy tényleg javaslom próbálj ki egy androidos telefont, nem rossz az, de ha gondolod fizess be egy apple-re, az se rossz:)

Amúgy én a részemről lezárom a vitát, érdekes volt amúgy, csak belefáradtam kicsit, meg dolgoznom is kéne.

Térjünk vissza a topik eredeti témájához, facebook árazása, lassan át lehetne írni apple totyikra ezt is:)