Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Roberrtto Előzmény: #523174

Az a helyzet, hogy Te mintha csak a vitát szeretnéd szítani, (ami nem baj) midnen mondatomba "belekötsz", de én mint írtam sok mindenben egyetértek veled!

De ha jól értem Te nem is tőzsdézel, igy már megbocsás, de a pszichológiáját se érted. (gondolom)

Azok akik jegyeztek ne adj isten vettek 40$ felett és 26$on kidobták, ne a facebookot szidják, hanem saját magukat. Engem is megvezettek phyalxiával, de elsősorban magamra haragszom ,ettól eltekintve, hogy amit ott csináltak az jónéhány paragrafust megérne a BTK-ban.

Az apple nem alul van árazva, igazából teljesen mindegy, hogy ennyiért adják mint msot vagy 2szeres áron, ott nem a tudást fizeted meg, hanem a hype-ot, akármennyire is el akarod hitettni velem az ellenkezőjét:)

A racionalitásról: 1 éve vettem egy nexus s telefont 63e Ft-ért, ami még soha nem, fagyott le, max lassult, midnen app megvan rajta (ráadásul ingyen) ami iOS-en, akkor ha racionalitásról bezsélünk minek vettem volna meg dupla annyiért az akkor is lassan 2 éves 3gs-t?

Az apple arra való amire szüksége van egy 1.0-ás usernek? Most Te nevetetsz meg engem:)

Szóval azt mondod, hogy apple alól nagyobb élmény facebookozni meg fényképeket nézegetni? Az apple pontosan egy marketinggépezettet teremt, azáltal, hogy 2-3szoros áron ad oylan dologot, amit sokkal ólcsóbban is el tudnának érni a felhazsnálók.

Ez nem zsenialitás, hanem pontosan marketing:)

A Voip cégekkel azért nem tudnak mit csinálni, mert nincs mögöttük senki és semmi, figyeld meg a skype is át fog alakulni lassan a microsoft égisze alatt. A face meg megveheti a vibert, vagy a tnagot vagy brámelyik ilyen szolgáltatót és kész is a face to face hívás alapja. (nyilván idő szoftverbe átrakni)

Nyilván sokat akartak keresni facebookon, ezért is adtak ki ennyi részvényt, de igy is a cég mekkora hányada jött tőszdére? 5 max 10%-a?

Logikus lépés volt, 15 milliérd $ friss tőke, fejlesztésekre.

Hadd kérdezem meg, akkor ha a babérjaikon akarnak ülni minek vesznek 1 milliárdért instragram-ot meg ki tudja még milyen appot?

Miér tvan képbe az opera felvásárlása? Csak kiváncsi vagyok, hogy ezeket a cégeket is csak bedobják a vitrinbe vagy hogy látod ezt?:)

Lehet, hogy lopott Zuckerberg, nem tudom, ahogy szeritnem Te se.

De had dkérdezem meg, Jobs vajon nem lopott? Vagy Gates?

Vagy a felvásárlások lopásnak számítanak? Egyáltalán mit hívunk lopásnak a tech iparban?

Akármit mondasz Zuckerberget lehet szidni, de a semmiből építette fel ezt az egészet.

Jó családból származik ,biztos támogatták is, de hány ilyen újgazdag gyerek van és mégse ők csinálták meg. Nyilván hozott kényes üzleti döntéseket, de azért strómannak, tolvajnak nevezni egy kicsit erős. Nem rád gondolok most, de sokan megfáradva a midnennapi munkában az ilyeneket szidják mint Zuckerberg (és Gates, Brin, Jobs), hogy micsoda mocskos szemétládák, lehalgatják az internetet, gps-szel követik a felhazsnálókat, meg amúgy is a ..... anyukat. Szerintem a maga nemében midnegyik egy korszakalkotó zseni, a mai világ Einsteinjei ha úgy tetszik.

Zuckerberg nem tudom milyen házban, szállodában lakik, nem is érdekel, annyit látok, hogy egy viszafogott, rongyrázás nélküli szimpatikus srác ami a mai világban igen ritka. Lehet ezen gunyolódni, de ez igy van. Kiváncsi lennék 100 emberből hányan viselkednének igy mint ő most.

Olyan, hogy facebook szoftver nincs. - egyenlőre!

Amúgy nagyon azt érzem veled kapcsoaltban, hogy megrögzötten ragaszkodsz a véleményedhez és nem is adsz arra esélyt, hogy más történjen mint amit Te elképzelsz.

Nyilván megvan a kockázata a "hiszel" benne, de ezt már kérdeztem mástól is, annak idején mikor Jobs átvette újból az apple irányítását, Te hittél volna benne? Mert az volt az igazi kaki, nem a facebook.

És nem ér azt modnani, hogy akkor más volt a tőzsde:)

Ahosszútávú befektetésnek mindig emgvan a kockázata ahogy a rövidtávúnak is:)

Szerintem kockázatosabb mostani áron applebe belevenni 2-3 évre mint facebookba.