Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #523127

"Két teljesen más felfogás szerint nézzük a dolgokat, hogy öszint legyek, Te túl pesszimista, én meg túl optimista vagyok:)"

Én egy vállalatot nézek, te meg egy tőzsdei árfolyamot :)

"De más befektetők is avgyunk, ha jól látom, te nem hosszútávú befektető vagy és inkább a biztos nagyokkal kereskedsz."

Én inkább vállalkozom és abba fektetek bele :)

"Az emg kicsit vicces számomra, hogy nincsen túlárazva, mer tmegveszik ennyiért. Elárulom ha holnaptól másfélszeres áron adnák akkor is megvennék, az apple pont erről szól, életrézés, érezd magad többnek ezáltal."

Ezt most nem értem: Egyszer azt írod, hogy másfélszer ennyiért is megvennék, majd azt, hogy olcsóbb szinten is túl van árazva ;) Magyarán, szerinted is inkább alul van árazva, mint túl :)

"Az apple soha nem a racionalitásról szólt és most vonatkoztassunk el azoktól a kevesektől akiknek tényleg szükségük van az apple álltal nyujtott stabilitásra!"

Azért az Ipod, az Iphone és az Ipad óta baromira megváltozott a "racionalitásról" alkotott kép szerintem, mert pont az derült ki, hogy valójában EZEK a racionális termékek, amire igény van. Én erre szoktam azt mondani, hogy van az Apple és vannak, akik olyasmit próbálnak gyártani, mint az Apple.

"Nem akarom az apple felhasználókat bámtani, de nagyon sokan a "trendiség" miatt vesznek almát, azon facebookoznak, meg az egyiptomi nyaralás képeit nézegetik. Nyilván jobban menü cégeknek van apple cuccok, de ez a ritka szerintem."

Pontosan erre írtam azt, hogy az Apple felismerte, hogy nem akar ő már számítógéppekkel a nagyvállalati piacon versenyezni, hanem inkább teremt egy teljesen új kategóriát, amiben a felhasználókat célozza meg, hogy azt adja nekik, amire szükségük van és nem azt, amire a marketingesek szerint szükségük van. Pontosan azt nem látod most, hogy nem arról van szó, hogy nem bántod azzal az Apple felhasználókat, ha leírod, hogy arra használnak valamit, amire való, hanem éppen arról van szó, hogy pontosan AZÉRT használják az Applet, mert az arra való, amire szükségük van.

És pont ez a zseniális a termékekben.

"A telefontársaságok már msot se tudnak mit csinálni, lásd viber, skype, és társaik."

Csak a vicc kedvéért, ezekkel maguk a cégek és azok tulajdonosai sem igazán tudnak mit csinálni. Ajánlom ez ügyben figyelemdbe a skype kálváriáját.

"A jővőben nem a percdíjakból jön be a bevétel nekik hanem az internethasználatból szvsz."

Magyarán a szolgáltatóknak tök mindegy, a lényeg, hogy használjad a készüléket. Azt csak elhitetik veled, hogy így jobban jársz :)

"Arról hogy Zuckerberg stróman vitatkoznék ,ott volt a cég megalapításánál, még ha ki is gólyozott másik emberkéket."

Tehát, lenyúlta az ötletet, mások írták meg a terméket, kigolyózott mindenkit és mindezt gyakorlatilag az első perctől mások finanszírozták, vagyis gyakorlatilag onnantól már csak strómann volt.

"Ha igy nézzük akkor Zuckerberg olyan a facebooknak, mint az applenek Jobs vagy a Microsoftnak Gates."

Hát így aztán ne nézzük.

"Szeritnem ha ülnének a babérjaikon akkor miért nem adják el az eégsz céget valakinek?"

Mert így többet kaszáltak, hiszen a cég is megmaradt, a teljes irányítás is és még csillagászati összeget is besöpörtek. De a vicc kedvéért, a kibocsájtással megbízottak sokkal többet kaszáltak, mint maga a cég.

"Mi értelme lenne ülni és hagyni a céget szépen lassan csődbe menni?"

Hogyhogy mi? Olyan, mint egy webshop. Foglalkozni nem kell vele, hoz valamennyi pénzt, és kész. Minden máshoz rengeteg pénzt kellene rákölteni, ami nem biztos, hogy megtérülne. Mellesleg, általában IPO-t általában akkor csinál egy cég, ha fel akar vásárolni, reorganizálni akar, fejleszteni, vagyis amikor a növekedéshez akar forrásokat bevonni. Te láttál bármiféle tervet arra nézve, hogy mit akarnak a pénzzel csinálni? Ha semmit, akkor mégis mi értelme volt most a kibocsájtásnak?

"Mer taz elmúlt lassan 1 évben a 3 wp-s telefonon kivül sok értelmes dolgot nem csináltak, csak azt kommentálták, hogy majd milyen szép és jó lesz minden."

Ott is tart az árfolyam.

"Szerintem van jővőképe a cégnek, ráadásul én innovációt is látok a cégben, hogy valami teljesen újat létrehozzon."

Namármost, ha van cég, amit joggal szidalmaztak korábban e téren, az éppen a Microsoft. Node ott még a szidalmak ellenére is volt valami amit felmutattak, itt pedig semmi sincs.

"De ezen félek megint mulatni fogsz, mint írtam én bízok Zuckerbergben és szerintem jól csinálja amit csinál, Te viszont nem."

Lopni tud. De ettől neked biztosan nem lesz jobb, sőt, ebből kiindulva nem tudom, hogy milyen jót vársz tőle.

"Abban lehet igazad van, hogy Rim nem lenne megfelelő, viszont ha nem lesz saját mobilgyártójuk, úgy elég nehéz lesz a gyártókat a facebook szoftver használatára rávenni"

Olyan, hogy fuxbuksz szoftver - nincs.

"De most öszintén, ha Zuckerberget a pénz motiválná, akkor miért nem adta el annó pár milliárd kp-ért 2-3 éve és vonult volna vissza?"

Mert nem az övé a cég, ő csak strómann. Ez szépen fel volt építve, meg lett a hype, a behülyítés, profik csinálták ezt az egészet, akik elképesztő pénzeket kaszáltak ezen. Csak gondolj bele abba, hogy mekkora motoroskaszát nyomtak le a kisbefektetők torkán egy hét alatt. Tízmilliárd dollárokat tettek zsebre és fosztottak ki kisembereket. NA látod, ha van valami, akkor EZT lenne érdemes megtanulni, megnézni, hogy kik voltak mögötte, mert ez az, ami ebben a történetben professzionális.

"Plussz ami még tetszik a srácban, hogy tök szerény, nem látok róla összehányós képet amin egy drogpartyn készül."

Jó a személyzete.

"Teljesen szerény életet él, a háza se hivalkodó, azon kevés ember közé tartozik aki nem a hivalkodó életnek él."

Végülis csak a legdrágább szállodákban lakik, több millió dolláros házat vesz, á, nem hivalkodó egy kicsit sem :) Jó a marketing :)

"De hogy párhuzamot vonjak, Sergey Brin is ilyen, neki pl egy bérelt lakása van és görkorival jár melózni a wikipedia szerint:)"

Mindent értek :)

"De van egy érzésem nem gyöztelek meg igaz?:)"

Igaz :)

"Amugy nem is célem, más személyiségek vagyunk és ez igy van jól!"

Ha egyetértenénk, nem lenne miről beszélgetni.