Re: nincs cím
Roberrtto Előzmény: #523089Két teljesen más felfogás szerint nézzük a dolgokat, hogy öszint legyek, Te túl pesszimista, én meg túl optimista vagyok:)
De más befektetők is avgyunk, ha jól látom, te nem hosszútávú befektető vagy és inkább a biztos nagyokkal kereskedsz.
Abban igazad van, hogy nem lehet összehasonlítani a microsofttal, google-al, apple-el, de idősíkon ez lényegtelen, egy komoly mammutcéget idő létrehozni ,most is 30 éve is, és 30 év múlva is. És a három nagyhoz képest a facebook gyerekcipőben jár még.
A másik: Egy saját magam által összerakott asztali gép nem tud iOS-t futattni? Teljesen jól megy rajta, próbáltam egy ismerősén és az meg a legnagyobb kamurizsa, hogy a hardver meg a szoftver egy cégtől jön, igy nincsenek kompatibilitási hibák. Könyörgöm, milyen processzor és VGA van apple gépekben? Intel és ati. Amit én összerakok? Abban is.
Az emg kicsit vicces számomra, hogy nincsen túlárazva, mer tmegveszik ennyiért. Elárulom ha holnaptól másfélszeres áron adnák akkor is megvennék, az apple pont erről szól, életrézés, érezd magad többnek ezáltal. Az apple soha nem a racionalitásról szólt és most vonatkoztassunk el azoktól a kevesektől akiknek tényleg szükségük van az apple álltal nyujtott stabilitásra!
Jó marketinget toltak alá és kész. Nem akarom az apple felhasználókat bámtani, de nagyon sokan a "trendiség" miatt vesznek almát, azon facebookoznak, meg az egyiptomi nyaralás képeit nézegetik. Nyilván jobban menü cégeknek van apple cuccok, de ez a ritka szerintem.
A telefontársaságok már msot se tudnak mit csinálni, lásd viber, skype, és társaik.
Amerikai ismerősömmel már nem egyszer viberrel beszéltünk, wifire rácsatlakoztam, fél óra duma és ennyi. A jővőben nem a percdíjakból jön be a bevétel nekik hanem az internethasználatból szvsz.
Arról hogy Zuckerberg stróman vitatkoznék ,ott volt a cég megalapításánál, még ha ki is gólyozott másik emberkéket. Ha igy nézzük akkor Zuckerberg olyan a facebooknak, mint az applenek Jobs vagy a Microsoftnak Gates.
Szeritnem ha ülnének a babérjaikon akkor miért nem adják el az eégsz céget valakinek? Mi értelme lenne ülni és hagyni a céget szépen lassan csődbe menni? Az a baj az emberek nagy része rögtön akarja a változást, nézd meg nokiát, évek óta szenved, fél éve jönnek a hírek a leépítésekről. Akkor most ők is ülnek a babéraikon? Mer taz elmúlt lassan 1 évben a 3 wp-s telefonon kivül sok értelmes dolgot nem csináltak, csak azt kommentálták, hogy majd milyen szép és jó lesz minden.
Abban igazad van, hogy egy mobilos platfrom megírása nem két perc alatt megy, ezért is írtam, hogy évek múlva lehet igazán komolyan venni face-t. Szerintem van jővőképe a cégnek, ráadásul én innovációt is látok a cégben, hogy valami teljesen újat létrehozzon. De ezen félek megint mulatni fogsz, mint írtam én bízok Zuckerbergben és szerintem jól csinálja amit csinál, Te viszont nem.
Abban lehet igazad van, hogy Rim nem lenne megfelelő, viszont ha nem lesz saját mobilgyártójuk, úgy elég nehéz lesz a gyártókat a facebook szoftver használatára rávenni, wp7-et is nehézkesen adják ki.
De most öszintén, ha Zuckerberget a pénz motiválná, akkor miért nem adta el annó pár milliárd kp-ért 2-3 éve és vonult volna vissza?
Plussz ami még tetszik a srácban, hogy tök szerény, nem látok róla összehányós képet amin egy drogpartyn készül. Teljesen szerény életet él, a háza se hivalkodó, azon kevés ember közé tartozik aki nem a hivalkodó életnek él. De hogy párhuzamot vonjak, Sergey Brin is ilyen, neki pl egy bérelt lakása van és görkorival jár melózni a wikipedia szerint:)
Az utolsó mondatoddal megintcsak nem értek egyet, Te rögtön akarod látni a dolgokat, történtek bejelentések, idő kell mig megvalósulnak, vásárolnak fel mobilszoftvereket is, türelem:)
De van egy érzésem nem gyöztelek meg igaz?:)
Amugy nem is célem, más személyiségek vagyunk és ez igy van jól!