Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Előzmény: #523067

"Azon viszont vitatkoznék, hogy éveken belül nem fog odacsaltakozni az apple, microsoft, google hármashoz."

Velem lehet :)

"Én arra számítok, hogy a közösségi oldal évek múlva "csak" egy része lesz a szolgáltatásoknak, lesznek külön szoftverei, akár opera, saját alkalmazásblot, saját hardver, azért ezeket idő megcsinálni, összevásárolni."

Nézd, 18 milliárd dollár rengeteg pénz, de aprópénz az MS, vagy a Google, pláne az Apple készpénzállományához képest is.

"A másik dolog meg, ohgy amióta komolyabban megy a facebook, cc 5 éve, összehasonlítva microsoft, google, apple hol tartott ennyi idősen?"

Teljesen rossz az érvelésed, ők egy egészen más világban, korban éltek. Egészen más környezetben épültek akkorára, amekkorára és nem utolsósorban ma többek között azért tartunk itt, mert ezt ők akkor megcsinálták.

"És ha már divattermékről van szó, az apple mi ha nem divat? Semmi másról nem szól, túlárazott minden ami apple, kivéve talán az ipad. Minek vegyek fél millióért egy egybegépet, mikor a feléért ugyanakkora monitorral kapok egy asztalit, ami ropityára veri teljesítményben!?"

Mert az nem tud IoS-t futtatni mondjuk a példa kedvéért. Nem tudsz bemenni az Apple store-ba. Például. Az Apple pont nem divat, hanem egy prémium gyártó, ha nagyon akarod, akkor az iparág Audi R8-asa, amit viszont bárki megvehet magának. Ebben a kontextusban a túlárazottság értelmetlen felvetés, akkor lenne túlárazott, ha nem vennék meg ennyiért. A forgalom és az igények alapján pont azt lehet megállapítani, hogy a termékek valójában még alul is vannak árazva.

"De! Valamiért mégiscsak van 700 regisztrált és mégegyszer mondom, írom, india kína még sehol sincs, igaz ez óriási lehetőség másik cégek számára is. (google, apple)"

Már írtam, hogy dehogy nincs, csak arról nyugaton nem írnak. A 700 millió regisztrált meg egy szép szám, de mondjuk messze eltörpül mondjuk Vilmos esküvői közvetítése, vagy egy Olimpia nézőszámához képest. Nem annyira nagy szám ám ez, mint ahogy hangzik: egy jobb boxmeccset, vagy NFL, NBA, NHL meccset százmilliószámra néznek csak Amerikában.

"Vonatkoztasun el attól, hogy semmi tényleges dolog nincs a cég mögött "csak" a felhasználók."

Ja, ha a tényektől elvonatkoztatunk, akkor bármit oda lehet tenni :)

"Igy nézzük akkor lassan, de biztosan a világ legnagyobb közössége lesz, megelőzi majd kína népességét is."

Az internetezők közösségének csak egy részhalmaza. És az internetezők mindegyik használ google-t. Szerinted melyik a nagyobb "közösség"? :)

"Ez iszonyú nagy potenciált rejt majd magában, reklámbevételek formájában, de ha elkészül a szoftverboltjuk, lesznek fizetős alkalmazások, nem tartom elképzelhetetlenek egy face to face telefont se ingyen, rendes telefonszámokat meg olcsóbban tudnának hívni, hasonlóan mint skypeban."

Hát hogyne. És ezt természetesen a telefontársaságok és a konkurrensek egy szó nélkül hagyni fogják, ugye? :) Tudod miért nem bocsájtottak ki több részvényt? Mert még a végén kilóra felvásárolták volna őket.

"A menedzsmentről meg annyit, ha Zuckerberg ott van aki a semmiből létrehozta a céget én ne maggódok."

Viccelsz? Zukerberg egy közönséges strómann, semmi köze a céghez, csak a hype része.

"Szoftverbolt, böngésző, alkalmazások felvásárlása, saját telefon, ebből én nem arra következtetek, hogy a srácok ülnek a babérjaikon."

Én meg pont ezt látom. Ülnek a babérjaikon és magasról tesznek a cégre.

"Az "egyetlen" kockázat a dologban, hogy elpártolnak a felhazsnálók, de én erre nem látok utaló jeleket, évek óta megy a facebook hype."

Pedig csak erre utaló jel van, egyre többen mondják azt, hogy nincsenek fenn rajta. És méginkább feltűnő, ahogy egyre többen hanyagolják az oldalukat, meg az aktivitásukat. És a legfeltűnőbb az, hogy bár az internetes felületeken több helyen fenn van az, hogy facebook link, de ott van a twitter és még legalább egy másik közösségi site is. Vagyis a facebook legnagyobb ellensége a sikeressége, mert ez más oldalakat is ismertté tesz.

"A legnagyobb kihivó a google+ is lassan 1 éves és semmit ne mtud felmutatni, hozzáteszem nem a regisztráltakat kell nézni, nekem is van ilyenem, androidos telefonhoz kötelező, de azt s etudom öszintén, hogy néz ki a felület, igaz ez a közösségi portálos dolog nem az én világom, facebookon se vagyok fent."

Nem ezek a facebook ellenfelei, hanem a közöny és az, hogy már nem lesz újdonság és trendiség. Ahogy ez elmúlik, az emberek szépen rájönnek, hogy semmi értelme az egész oldalnak. Tudod úgy, ahogy az összes többi közösségépítő portállal is történt az iwiwtől kezdve a myspace-en át a többiig.

"Ergo nincs hova átpártoljanak az userek, igy amradnak facebooknál."

Már hogyne lenne. Ok nincs arra, hogy ott maradjanak :)

"Jaé sha saját szoftvert hoz létre mobilra facebook akkor már nem az apple, google, microsoft hármas zsebébe teszi a pénzt hanem a sajátjába."

Ismerve azt, amit eddig létrehozott, kérlek engedd meg, hogy amúgy Rejtő módon körbemulassam ezt a véleményedet :) Azért egy ilyen szintű szoftver megírása már nem garázscéges dolog, nomeg, kellene hozzá jövőkép, ideológia, ami itt mind nincs. Mint írtam, egy olyan szoftver, amin csak a fuxbuksz fut, az nagyjából az égvilágon semmit sem ér. Amin más is fut, az meg a saját üzletét rontaná le.

"Rim-et simán megvehetnék, lenne saját hardver, oprendszer, szabadalmak, ráadásul most akciós is:)"

Viszont tönkre is menne a RIM, mert elveszítené az összes eddigi nagyvállalati ügyfelét, másnak meg nem kellene ilyen telefon, mert nem tud semmit a trendiség vonalán.

"De mondom ez nem ma holnap lesz, egy alkalmazásboltot is felfutattni idő, lásd microsoft, 2 év alatt lett 150000 alkalmazás, pedig egy ha nem a legnagyobb tech brandről beszélünk."

Csakhogy a Microsoftnak ez csak egy üzletága, nem a teljes üzleti modellje :)

"Nyilván msot egy elég pozitív jővőképet vázoltam fel, de én ezt várom a cégtől, főleg azért mert Zuckerbergen azt látom, hogy építekzni akar, nem a saját zsebét egyre jobban teletömni pénzzel és a bahamákon nyerelni élete végéig."

Csak ezt látom, de igazából még csak ezt sem.

"Ettől függeltenül a yahoo sorsára is juthat a cég, de ahhoz sok és nagy hibákat kell lekövetniük."

Nem, elég ha csak annyit tesznek mint most.

Semmit.