Regisztráció Elfelejtett jelszó

törölve

banyaiz Előzmény: #522888

Szívesen .

Ami alapvetés a jegybanki politikában EU-ban, és a világ normálisabb felén, hogy a jegybank döntései függetlenek kell , hogy legyenek a kormánytól. Monetáris politika szakmai alapokon kerül meghatározásra infláció féken tartása, gazdasági növekedés ösztönzése, adott ország fizetőeszközének árfolyamának az inflációs növekedési céloknak megfelelő szinten tartása stb stb célokkal. E mellett célszerű, ha támogatja a fiskális politikát. De nem lehet alárendelni a fiskális politikának a monetáris politikát, politikai okokból.

No az ég adta világon senkinek nincs baja azzal ha a jegybankban nem 3 hanem 1523 új alelnök van, és 5555 monetáris tanácstag. Amennyiben ez a jegybank vezetésének egyetértésével találkozik.

A baj azzal van nálunk, hogy a kormányunk a jegybankot is erőszakkal a saját képére formálná. Ez kivágja a biztosítékot az ECB-nél.

Pedig értelmetlen hiszen 2013-ban lejár Simor mandátuma, és akkor ezzel a Parlamenti többséggel a Fidesz delegálhat egy elnököt 5 évre.

De nem képesek várni, hanem a saját jegybankkal is háborúznak a barmok akarom mondani ezek a nagyon okos emberek ízlés szerint. :)