Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #522747

"Na de msot valamilyen szintű átjárás lesz a wp8, win8 RT és sima win8 között."

Hja. Gondolom Activesync-el... ha nem ugyanaz az Excel fut rajtuk, akkor máris fújhatják az egészet.

"Én arra gondoltam, hogy úgyanazok a programok futnak win7 és win8on is."

Hát, pedig nem fognak.

"Nyilván nem az első 1-2 évben gondoltam, hogy elterjed, de szépen lassan ez irányba fog menni mindenki. Persze tudom, vannak akik xp-n maradnak, pl ATM-eknél is ha jól tudom még az újakat is azzal szerelik, de eljön az idő, mikor le kell váltani."

Ahhoz képest, hogy már évek óta nem kapható és idéntől már semmiféle formában sem, piszkosul nem akaródzik a lecserélése a többségnek. Vagyis a kényszer(!) ellenére sem. Namármost, mivel fogod kényszeríteni a világot arra, hogy cseréljen megint új oprendszerre? Az XP pontosan azt bizonyította be, hogy egy rendesen megcsinált oprendszer egy évtizeden(!) át is működőképes marad és nem avul el. Ahhoz hogy elavuljon, valójában mesterséges avultatás kell, amivel már használhatatlanná teszed (nem írsz drivereket például), de ezt a Win7-nél megoldani... hát, több mint erős lenne jópár éven belül. Azzal pont a teljes ipari és nagyvállalati klientúráját döntené be a Microsoft, ennyire pedig ne nézzük már őket hülyének.

"A jővő ez, lehet mondani, hogy a vista emgbukott, de ott nem volt semmi nagy újitás, a kinézete lett modernebb, meg a szoftver rosszabb az xp-hez képest."

A vista egy rakás trágyadomb volt, de a történeti hűség kedvéért volt még Millenium és még csomó más ötletelés a Win98 és az XP között. A kinézet "modernsége" pedig ízlés kérdése, szerintem ritka ocsmány és kezelhetetlen volt - mondhatni megszámlálhatatlanul több gépet állíttattak velem vissza XP kinézetre, mint amennyi XP-re Vista "look a like"-ot kellett csinálni. Az utóbbira ugyanis senki sem tartott igényt.

El kellene már felejteni a nagyvállalati és vállalati környezetben a design-t és a trendiséget, ez utóbbit felnyalta az Apple és baromi jól él belőle. Viszont nekik pontosan annyi eszük van, ÉS EZ Jobs egyik legnagyobb újítása - ezért cserébe tulajdonképpen feladták a nagyvállalati és egyéb rendszereket, mert felismerték, hogy ezen termékeknek más a piaca és más a környezete.

Ha most a Microsoft méltóztatta volna felismerni, hogy a táblagépeknek a saját ügyfélkörében alapvetően a subnotebookok az ellenfelei és a célpotenciálja, akkor tarolhatott volna, mivel ebben kizárólagos lehetett volna. Így nem fog. Óriási hiba.

"De egy ekkora fejlesztést le fog tolni a torkunkon a microsoft ez nem kétséges."

Pedig nem fog, ezt pont bebizonyíotta az, hogy a Win7-ig semmit sem tudott felmutatni és hiába akarta letolni az emberek/vállalatok torkán a szemetet, nem jött össze neki. Gyakorlatilag a Dos-Dos6.22/Win3.11-Win98-WinXP-Win7 volt az, ami működött és számottevő volt. Ebbe a sorba még trendszerűen sem illik bele a Win8.

"És ez az oprendszer nem a techörülteknek, informatikusoknak szól, hanem az 1.0-ás felhasznáálóknak, akik letöltenek, netbankolnak, multimédiára használják a gépüket."

Azoknak ott az I az Apple-től. Pontosan ezért hibás a piacpolitika. Egy I terméket nem tud egy Microsoft megverni mindaddig, amig nem tud újat mutatni. Ebből a szempontból egy kicsicsázott Windows viszont nem újdonság. Mondhatni, egy I felhasználó hasát fogva röhög rajta, hogy a Microsoft eljutott oda, ahol ő már legalább öt éve ott van.

"Munka szempontjából se elsz rossz szerintem, minden megy majd rajta ami eddig, a start menüt variálták át, pár hét alatt emgszokható szerintem."

Egy vállalati, üzleti, önkormányzati rendszerben az komoly betanítást igényel, ha a menüsorból kiveszik a copy+paste funkciókat. Pontosan ezek azok a dolgok, amiket NEM SZABAD átvariálni, mert pont EZEK AZOK, amiket az emberek nem akarnak megváltozva látni. Ajánlom figyelmedbe ez ügyben az I termékeket.

"Nem értem amúgy a neten mindenki vinyog, hogy ilyen sz@r meg annyira nem tetszik, szerintem meg a microsoft egyik legnagyobb dobása lehet ez."

Most vonjad ki a "like" részét a dolgoknak és próbáljál meg érvelni amellett, hogy egy trendi srácot, aki villogni akar, azt mivel fogja meg (Iphone), aki demonstrálni akar, vagy megmutatni, hogy ő aztán tudja, mitől döglik a légy, azt mitől fogja meg (Ipad), aki pedig dolgozni akar (PC), azt mivel fogja meg, avagy egy nagyvállalati vezetőt, akinek tényleg dolgoznia kell (Subnotebook, full kompatibilitás a nagyvállalati rendszerrel), azt mivel fogja meg.

Tulajdonképpen leegyszerűsítem: Mit tud ez egy Ipad-hez, vagy Iphone-hoz képest? Miért vennéd meg ahelyett?