Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Magyarország vs. destuktívak jeligére

Előzmény: #519824

Feltéve, hogy az állításod igaz, mégis mi értelme van annak, hogy "erős" forint a jó forint? Illetve, vajon az állításod fényében mennyi értelme van annak, hogy az MNB extrakamattal tartsa erősen a forint árfolyamát eltérítve a normál piaci folyamatoktól? Mennyi értelme volt az extrém CHF eladósítással mesterséges forintvásárlási lázat csinálni, amely "erősítette" az árfolyamot, hogy ennek eltűnésével forintELADÁSI láz vegye kezdetét, amely értelemszerűen gyengítené az árfolyamot?

A probléma az, hogy a "piaci ár" nem létezik.

A probléma az, hogy a forint árát mindenki az érdekei szerint akarja beállítani, ahelyett, hogy részben a piacra, részben a termelőszektor érdekében befolyásolnád azt.

Most hogy mást ne mondjak, szerinted az SNB mondjuk így gondolkodik a CHF árfolyamról, vagy páros lábbal rúgnák ki azt, aki ezt mondaná fel "leckének", hogy majd a piac dönti el az EURCHF árfolyamot...

És ha megnézed, többek között éppen az a baj mostanában Európában, hogy semmi sem az és semmi sem annyi, mint amennyinek lennie kellene.... baj is van.

Nagy.

Kivéve talán éppen a forintot, ami hosszú idő óta először pont nagyjából ott van, ahol lennie kell és pont szépen lebeg együtt a folyamatokkal. De az a sirám, amit levágnak ez ügyben egyesek, hogy miért nem avatkozik be ez, vagy az, meg hogy miért van ez, vagy az, az azért ebből a szempontból is cáfolja azon vélelmedet, hogy a piac alakítja az árakat. Mert még csak elméletben sincs igazad.