Re: nincs cím
lagwagoner Előzmény: #519299"Én? Én pont azt írom, hogy ne sírjatok már Magyarország problémái miatt, mert baromi jó itt élni más országokhoz képest, amiben valódi problémák vannak. Az pedig, hogy borzasztó nagy probléma van a PIIGS-ben nem tudtam, hogy új a számodra, elnézést,..."
Nem lehet Magyarországon az egyénnek gyomorgörccsel kelnie minden nap, arra gondolva, hogy a PIIGS-ben lévő problémák mit okoznak hazánkban. Azért sem, mert a folyamatokra nincs ráhatásom. Viszont az ország vezetői isolálhatják magukat -részben- ezen problémákkal szemben (vagy tompíthatják). Ami nem szabad hogy teljes közöny legyen ezen erőkkel szemben, nehogy bosszús harag legyen belőle. Mindegy...mivel nincs ráhatásom ezen folyamatokra, ráhagyom ezt a kormányzatra. Azonban ha ez nem sikerülne, nekem egyénnek meg van ezen negatív folyamatok tompítására a lehetőségem, ahogy írtad: "ha az adósságtól távol tartod magad, akkor már csak kicsit mocskolnak be azzal, hogy mások adósságát, meg az ő jólétüket fizettetik meg veled. Ha római polgár nem is lehetsz, de legalább megtűrt szabad ember leszel. Az is valami."
"Szóval nem pontosan értem, hogy most mire válaszoltam, én arra válaszoltam, hogy igen, az amerikaiak 2/3-át meghaladó mértékben liberálbolsevikok, csak ők ennek nem érzik az árnyoldalát, mivel ők a hasznot húzzák belőle."
Nézd, legyünk őszinték magunkhoz, tedd a szívedre a kezed: ez így szokott lenni; ha mi lennénk a "nyertes oldalon" más felfogással vagy ha mi is a "liberálbolsevizmus" abszolút haszonélvezői lennénk, nem lennénk felháborodva (nem lennél felháborosva) ezen eszmény igazságtalanságától. Nem így van?
Vagy akár a nyertes oldalon vagy akár a vesztes. Mondd vagy-e hatással a folyamatokra? Lezs-e hatással , hogy "jól" látod a dolgokat? Én azt látom környezetemben, hogy ugyanúgy felvennék az uzsorakölcsönt az emberek. Egyik fiatal 25 éves kollégám azon sopánkodott, hogy 3 éven keresztül havi 50 000-et kell félreraknia, hogy a bank szóba álljon vele. Ezt nem értettem először: azt akarta mondani, hogy ennyi idő kell és ennyi pénzt kell félreraknia havonta az önerőre.
Ledöbbentem: ez a generáció is (és mérnök ráadásul) arra spórol, és küszkösik évekig, hogy üveggyöngyökért (ahogy írni szoktad) adósságrabszolga legyen. Félelmetes, hogy az emberek mennyire szertnek önként dalolva adósrabszolgákká válni, kiszolgálni a bankszektort, és nem tanulnak 5 év tanulságából sem. Azt kell mondanom, hogy a liberálsbolsevizmus jól működik, köszöni jól van, hisz az emberek többsége (a fiatal "értelmiségiek" is) önként szolgálják ki őket. A nagy átlagról nem is beszélve. Szóval az általad méltán utált liberálbolsevizmus megérdemli, hogy a világot irányítsa, hisz szavaid (és a hozzád hasonlóké) gondolataid eldugott forumokon bolyonganak. És bár sokat új, nagyszerű dolgokat mondtál, amit én is hasznosítok. Sőt környezetemnek is tovább adom ezeket, megvédem őket az eladósodottság tévhitétől és a megtévesztéstől (miért megtévesztés az előző kormány számai: GDP, államadósság; mik állnak mögötte).
Érdekes ez a világ. Lehet erre is azt mondanád, hogy a liberálbolsevizmus vívmánya: Feletteseim eladósodott mérnökök. Kicsit mintha féltékenyek is lennének, hogy nem vagyok eladósodva, több jut fogyasztásra. A kollegákról nem is beszélve. Szóval még lehet én vagyok a hülye...
"Ugyanakkor most momentán kezdünk függetlenedni és ez nagyon sokaknak csípi a szemét. Főleg azokét akik a kiszolgálásban érdekeltek, mert abból húznak hasznot."
Ez szintén érthető emberi gyarlóság. Erre sincs ráhatásunk.
"NULLA az információtartalom, és erről hitették most azt el, hogy ha az a neten van és ismeretlenektől, akkor az biztosan hiteles és nem manipulált. Viccnek is rossz."
Te is egy neten levő ismeretlen vagy számomra: Akkor most ignoráljam amit tőled hallok, azokat is amikkel egyetértek?
""Az egyén felelőssége nagyobb mint azt sokan hiszik."
Ez most hogy jött ide? :o"
A rendszer hibáinak (pl. eladósítás, szerződésekben az átverés) tompítása (megfelelő elégséges adminisztratív kontoll hiányában).
"Valóban fantasztikus, mivel az, amit megvehetsz az pont azért van, mert allergiák is létrejöttek. Ha jobban megnézed, 15-20 éve még az azt sem tudták mi az az allergia,"
Testvérem a 70-es években is allergiás volt annak ellenére, hogy "vidéki" környezetben élt. Lehet, hogy csak arról van szó, hogy most nevén nevezik a gyereket, nem? Az információ áramlás jobb (internet, 120 tvcsatorna stb.) plusz a statisztikai adatgyűjtés is kifinomultabb.
Régen azt mondták, hogy gyomorbajban meghalt és kész, nem került be a statisztikába, elhantolták az illetőt. Ma beveszik a statisztikába, plusz hogy mivel gyógyítják, az mennyire hatásos és mennyi a halálozás a kezeltek között. Így "nő" a rákos megbetegedések száma. Ezzel nem azt állítom, hogy ne nőtt volna a kiváltó tényezők száma is.
És, ha az emberek nem vesznek a szomszédjuk irigykedését kiváltó dolgokat pl. autót hitelre, akkor később lenne pénzük TB által nem támogatott hatásosabb (magán úton) gyógymódokra is, és lehet az plusz 10 év lenne számukra szeretteik körében. Kezünkben a döntés. Szóval nem szabad elfelejteni, hogy vannak lehetőségeink. Lehet hallgatni a reklámokra, inni a Coca-Colát szét égetve gyomrunkat, ehetjük a mesterséges sz@rokat felvehetjük a hitelt, hisz ŐK profitot akarnak, nem szeretet szolgálat, de még senkit nem kényszerítettek fegyverrel arra, hogy bevegye a cumit. Egyszóval, mi is csinálhatjuk úgy ahogy a Raiffaisenes kisasszony:
"Ez egy elég süket szöveg, ezt már kitárgyaltuk. Valójában ha a technikai fejlődést kivonod, nem élsz jobban, mint akkor, sőt, ha abba a korba transzportálhatnánk a fejlettségnek az a részét, ami az emberi életminőséget javítja, akkor valószínűleg az lenne a jobb."
Ezt is elhiszem, lehet.