Re: nincs cím
Előzmény: #519281"1. Ne vedd sértésnek kérlek"
Nem veszem annak, mert most az amerikaiak felfogásáról, illetve a pénzügyi rendszerről értekeztünk. Ebben pedig MI a rossz oldalon állunk. Ha tetszik ez neked, ha nem. Ők vannak a jó oldalon. Ezt lehet tagadni, meg felháborodni rajta, csak szerintem nem sok értelme van. Ezt az egészet arra írtam, hogy NEKIK nincs gondjuk ezzel a rendszerrel, csak nekünk. Ennek megfelelően nem a 2/3-uk liberálbolsevik valójában, hanem szinte az egészük, hiszen az az Ő rendszerük.
"2. "és ezért sem értik ők a te sirámodat, meg problémádat". Én téged hallak örökké sírni-ríni."
Engem? :o Én pont azt írom, hogy végre normális irányba megyünk. Mikor sírtam-rítam én szerinted? Nem keversz valakivel?
"Te is csak azt látod ami rossz és úgy állítod be a dolgokat, hogy borzasztó körülmények között élnénk, másokat örökké hibáztatva."
Én? Én pont azt írom, hogy ne sírjatok már Magyarország problémái miatt, mert baromi jó itt élni más országokhoz képest, amiben valódi problémák vannak. Az pedig, hogy borzasztó nagy probléma van a PIIGS-ben nem tudtam, hogy új a számodra, elnézést, hogy megleptelek ezzel. Én már most elborzadok a félpolgárháborús dél olasz helyzeten, a spanyol kitörőben lévő balhétól és az állandó polgárháborús hangulattól és bankfelégetésektől Görögországban. De biztos bennem van a hiba, hogy ezt nem tudom szépnek látni.
"Mintha 50-100-500 éve jobb lett volna."
Ez egy elég süket szöveg, ezt már kitárgyaltuk. Valójában ha a technikai fejlődést kivonod, nem élsz jobban, mint akkor, sőt, ha abba a korba transzportálhatnánk a fejlettségnek az a részét, ami az emberi életminőséget javítja, akkor valószínűleg az lenne a jobb. De tényleg csak "what if", nincs értelme.
"Csomó az egyént befolyásoló pozitív dolog van: egészségügy, technikai fejlődés (fantasztikus dolog, hogy míg 15-20 éve rendszeresen befulladtam a poratkáktól, pollentől, addig mára elérhető áron meg lehet venni egy professzionális légtisztítót"
Valóban fantasztikus, mivel az, amit megvehetsz az pont azért van, mert allergiák is létrejöttek. Ha jobban megnézed, 15-20 éve még az azt sem tudták mi az az allergia, és csak hírből ismerték az emberek a szénanáthát is. Vagyis pont azt látod, hogy mára a technika RÉSZBEN képes kompenzálni azon károkat, amiket létrehozott. Ennek örüljek?
"Az egyén felelőssége nagyobb mint azt sokan hiszik."
Ez most hogy jött ide? :o
"Infrastruktúra, közlekedés, kommunikáció, információáramlás. Mind-mind segítik az embereket információszerzésben."
A dezinformációban. Próbálj tényleg információt keresni, pillanatok alatt rájössz, hogy szinte kizárólag a problémákat, vagy semmiféle ellenőrizhetőt nem fogsz találni. Pontosan olyan, mintha bármivel kapcsolatban kimennél a Garai piacra és feltennéd a kérdést az ott lézengő embereknek. NULLA az információtartalom, és erről hitették most azt el, hogy ha az a neten van és ismeretlenektől, akkor az biztosan hiteles és nem manipulált. Viccnek is rossz.
"Nem kéne örökké a negatív dolgokra helyezni a hangsúlyt attól függetlenül, hogy jelen vannak."
Pontosan mire gondolsz, amit én negatívnak látok?
"Ha nem mondok igent az "aktusra", akkor nem kell teljesen függni a nyugati "liberálbolsevizmustól" teljes mértékben."
Mivel az országot beletaszították, ezért mindenképpen kénytelen vagy tőle függeni, de pontosan ezért írtam azt, hogy ha az adósságtól távol tartod magad, akkor már csak kicsit mocskolnak be azzal, hogy mások adósságát, meg az ő jólétüket fizettetik meg veled. Ha római polgár nem is lehetsz, de legalább megtűrt szabad ember leszel. Az is valami. Nem becsülöm le, de nem felejtem el azt sem, hogy ők az urak ez itt a gyarmat, aminek a vérét folyamatosan szívják és még jobban szívni akarják.
"Egyébként mondj olyan időszakot Magyarország történelmében amikor nem függtünk valakitől; kezdve hogy Szent István kötelezővé tette a NYUGATI vallást és hivatalos nyelvként ELTÖRÖLTE a magyart (és lett a latin)!"
Hazaáruló istván nem érdekel. Egyebekben Árpád ház, Anjouk, Zsigmond, Mátyás... folytassam, vagy megérted végre, hogy nem igaz az, hogy függésben voltunk? Ebben a kontextusban a török és osztrák megszállás nem "függést" jelent, onnantól pedig nem sok esélyünk volt akár a német, akár a szovjet befolyást elkerülni. Ugyanakkor most momentán kezdünk függetlenedni és ez nagyon sokaknak csípi a szemét. Főleg azokét akik a kiszolgálásban érdekeltek, mert abból húznak hasznot. (nem rád értem, mielőtt félreérted - azokra, akik így tesznek és emelett érvelnek).
Szóval nem pontosan értem, hogy most mire válaszoltam, én arra válaszoltam, hogy igen, az amerikaiak 2/3-át meghaladó mértékben liberálbolsevikok, csak ők ennek nem érzik az árnyoldalát, mivel ők a hasznot húzzák belőle. Ezt írtam le képletesen a klasszikus nemi aktussal, azzal, hogy:
"Nem mindegy, hogy a szerszám melyik oldalán állsz".
Ezért hiszi minden amerikai azt, hogy a rendszer jó, mert nekik tényleg jó. Így már érthető, hogy mire kívántam utalni?