Re: nincs cím
Előzmény: #518212"Értem egyrészt tulaj vagyok, másrészt semmilyen tulajdonjogom nincs és nem is volt. :)"
AZÉRT vagy most tulajdonos, mert Orbánék eldobták a Bajnai féle einstand törvényt, amivel minden tulajdonjogodat elvették volna. Ezzel szemben a számládon lévő pénz már az említett törvény ELŐTT sem volt a tulajdonod, mert arra semmiféle formában nem tarthattál igényt, akkor már csak arra tarthattál igényt, hogy valamicske alamizsnát osszanak belőle neked majd vissza. KEZDETBEN ez nem így volt, akkor még arról is szó volt, hogy akár tíz év múlva hozzáférhetsz, akkor még valóban tulajdonjogról volt szó, de szemmel látható volt, hogy ezt soha nem így gondolták a liberálbolsevikok. Mindezen felül azonban jelenleg részben tulajdonosa vagy a pénztárnak, tehát van jogod a beleszólásra, szervezhetsz közösséget, amely akár tulajdonosi döntésket is hozhat, ez azonban nem változtat azon, hogy az ott a számládon kimutatott pénzhez valójában semmi közöd nincs.
"Önként léptek vissza ezt mondom én is, a tsz alakítás is önként volt, sőt a zwack stb is annak idején önként odaadta a cégét az államnak."
Hagyd már abba ezt az undorító hangulatkeltést, amiről te beszélsz az a manyupba bekényszerítés volt, ebben a kontextusban tehát a kiengedés, a felszabadulás volt az, amikor végre ki lehetett onnan lépni. Én pontosan így éltem meg a lehetőséget, hogy ki lehet menekünk a Bokros-Bajnai féle kolhozból.
"Ennyire önként volt ez a visszalépés is."
Undorító hangulatkeltés. Semmiféle erőszak nem volt, aki maradni akart, maradhatott. Aki visszalépni, az visszaléphetett. Mint írtam, 2008-2009-ben, javában a liberálbolsevizmus eszmerendszernek a fénykorában annak ellenére lépett vissza a tagok közül 67%, hogy nem kaptak ezért semmit sem. Innentől azt feltételezni, hogy az emberek benn akartak maradni, vagy az, hogy a konzervatív állam kényszerít az több mint nettó hülyeség, vagy hazugság, az alávaló liberálboslevik propaganda.
"Ha nem biggyesztik hozzá, hogy aki nem lép vissza totálisan kiírja magát az állami nyugdíjrendszerből kb 3 millió ember helyett visszalépett volna sacc/kb 100 k talán vsz."
Hazugság. Nyilvánvaló, hogy ez egyáltalán nem igaz, ugyanis a fenti megállapításból is látható, hogy jóval több mint kétharmad lépett vissza akkor, amikor pénz házhoz állás nélkül vissza lehetett lépni a liberálboslevik diktatúra idejében. Innentől az a minimum, hogy legalább 2 millió embert írsz, de egyebekben emlékeztetnélek arra, hogy maguk a pénztárak sem hitték, hogy 100 e főnél több marad. Nyilván igaz ez, hiszen tudták, hogy körülbelül mennyi embernek éri ez meg. S lőn csoda, pont ennyien maradtak...
"Persze az állami nyugdíj elvesztésével fenyegetőzni ugyanúgy jogszerű és alkotmányos volt"
Természetesen. Ennél jóval alkotmányellenesebb volt a rendszerbe való bekényszerítés. Jobb ha tudod, hogy annak idején még Horn is azt mondta erről, hogy ez egy óriási hiba volt, nem lett volna szabad ezt így csinálni. Pedig hát, ha valaki tudja, hogy ez hiba volt, akkor ő bizonyára az, hiszen ők csinálták.
"mint annak idején ha nem léptél be a tsz-be max addig ütöttek amíg még levegőt tudtál venni. Az is jogszerű volt. Ez nem kérdés, ilyen egy jogállam. :)"
Téged megvertek? Bárkit megvertek? NEM. Akkor hagyd ezt abba, mert undorító.
"Mi két malomban őrlünk kolléga."
Hogyne. Te például vagy hülye vagy, vagy folyékonyan hazudsz.
"Egyik nagyapámnak annak idején volt egy vízimalma, hát nem "önként" azt is odaadta olyan szépen kérték tőle, hát odaadta az "államnak", ilyen nagylelkű ember volt. Akkoriban is "nemzeti együttműködés" volt. :)"
Pontosan így csináltak elvbarátaid akkor is meg most is, csak te olyan hülye vagy, hogy nem veszed észre. Innentől minek. Te annyira fanatikus liberálbolsevik lettél, hogy már nem igazán érdemes veled beszélgetni, mert ugyanazt a hülyeséged mantrázod, kifárasztásra játszva, hogy rád hagyják.
Hát velem rossz lóra tettél :)