Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: vagyon vagy reálhozam? nem mindegy.

Előzmény: #517146

"Értem én, hogy a saját igazad bizonyítása érdekében tendenciózusan linkelsz de majd akkor én mellérakom a többit :)"

Nézd, nyilvánvaló, hogy ha egyszer valamiről valamit gondolok, akkor annak az alátámasztására hozok érveket. Ugyanakkor jelezni szeretném, hogy én ezt nem úgy csinálom, hogy ha tudok olyanról, ami ellentmondana az elképzelésemnek, akkor azt figyelmen kívül hagyom, de például "manyup örökölhetőségről" van szó, akkor én bizony ezeket találtam.

(Zárójel: Amikor például a kötelező életkori belépési időt kerestem, akkor össze-vissza számadatokat találtam én is a 30-40-42-satöbbit. Éppen ezért előszedtem a törvényt, és onnantól nem nyitok vitát arról, hogy mennyi idős korig volt kötelező a belépés, különösen akkor, ha tudom, hogy a rendszer felállásakor bizonyos életkor alatt mindenkit bekényszerítettek mint a marhákat a vágóhídra, mert MEGÉLTEM, OTT VOLTAM és mindent elkövettem, hogy ne vágjanak le. Nem lehetett. Liberálbolsevik terrorállamban a szabadság az, hogy szabadon hagyod magad kirabolni)

Szóval, nem egészen értem, amit belinkeltél, hogy miért tetted, nyilván nem tudtad a szöveget értelmezni, mert annyira meg vagy győződve a vélt igazadról, hogy azt akarod kiolvasni a szövegből, amit látni akarsz.

De nem az van itt sem:

https://www.axa.hu/hu/magannyugdijpenztar/nyugdijszolgaltatas/#eletjaradek

"Egyszerű életjáradék

az életjáradéknak ez a fajtája nem örökölhető."

Magyarán szólva: A NYUGDÍJ addig örökölhető, amig el nem kezdik a folyósítását, mert utána már nem örökölhető. Vagyis a TELJES ""úgynevezett"" FELHALMOZOD VAGYONOD ELLOPJÁK. Téged ez nem zavar? Téged tényleg nem zavar, hogy egy pillanat alatt azt mondják, hogy ha megdöglendsz, akkor nincs utánad öröklés? Hogy is van ez a ""híres"" liberálbolsevik magántulajdon? Mi az, hogy ha nyugdíjat kérsz, akkor megszűnik a magántulajdonod? Ha meg nem kérsz, akkor milyen szolgáltatásról is beszélünk?! Intézményesített kirablásról?

De folytassuk a szépségeket:

"Elején határozott időtartamos járadék

A határozott időtartam (5 vagy 10 év) alatti halál esetén örökölhető, a Tag által választott időtartam után egyszerű járadékként csak a Tag kapja."

Tehát 5, vagy 10 év(!) amiről beszélünk, azaz magyarán szólva, nem kapod vissza a pénzed, mert ebben az esetben csak egy töredékét kapja meg valaki az 5 vagy 10 év alatt, merthogy utána járadékot kell még fizetni az alapból. Vagyis oda van írva, hogy eleve csak rövid ideig és csak a töredékéről beszélünk és utána az is, hogy amiből a járadék számítódik, az lenyúlódik. Tehát, ellopják az úgynevezett "saját tulajdonodat". Arról meg már szót se ejtsünk, hogy azért 5-10 év nyugdíjaséletre javában van lehetőséged, ha meg azt ilyen jómódban éled le, akkor utána miből fogsz élni?! Tiszta liberálbolsevik felélés az egész logika, pont semmi köze a biztonságos nyugdíjaskorhoz. Az alapot lenyúlják, az egy más kérdés, hogy a kifizetést úgy súlyozzák, hogy az elején többet kapsz, a végén kevesebbet. De ez nem a vagyonod, nem az alapod, CSAK A HOZAM, amiről beszélünk!!

"Végén határozott időtartamos járadék

A Tag élete végéig egyszerű életjáradékként kapja, majd a kedvezményezett határozott (5 vagy 10 év) ideig jogosult a járadékszolgáltatásra."

Ez ugyanaz pepitában mint az előző: letizedelik a pénzed, mert a járadékod alapja benn marad és azt ellopják a halálod pillanatában. Magyarán szólva, lenyúlják a pénzedet és annak egy töredékének megfelelő járadékszolgáltatást kaphat valaki más. Mert ugye az nyilvánvaló lehet számodra is, hogy ez az összeg nem haladhatja meg az előző pontban foglaltakat, és az is, hogy az "egyszerű életjáradék"-ot a vagyonodból kell kifizetni, azaz amikor megdöglendsz, a pénzedet ellopják, azt senki sem örökli.

"Kettő vagy több életre szóló járadék

Ezzel az életjáradék-típussal a Tag saját magán kívül további egy vagy több személy részére juttathat nyugdíjat. A Pénztár addig folyósítja a szolgáltatást, amíg a Tag vagy az egyes személyek életben vannak. A többi személy részére folyósítható összeg a Tag járadékának 50 vagy 100%-a. Ezt a szolgáltatást annak a Tagnak érdemes választania, aki kiemelkedően magas megtakarítással rendelkezik."

Magyarán szólva, a fentiek reloaded: Tessék csak megnézni, hogy mit írnak pontosan: Azt, hogy feloszthatod több ember között a JÁRADÉKODAT (és nem a pénzedet!), amelyet életük végéig folyósít a pénztár, azonban ha megdöglendsz, vagy a járadékra jogosult megdöglend, akkor az alapot bizony ELLOPJÁK, mert az nem örökölhető.

Magyarán szólva, olvassad el újra amit beidéztél, mert érdemes, gyönyörűen meg van benne fogalmazva a liberálbolsevik szemlélet a magántuljadonnal kapcsolatosan: Oda vagyon írva, hogy az úgynevezett "magántulajdonod" - bármit is csinálsz vele - el lesz lopva és a legeslegjobb esetben is csak annak hozamából részesülsz, HA megéred a nyugdíjat. Ha meg nem, arra sokkal olcsóbb egy kockázati életbiztosítás. A megtakarítási életbiztosítások hozamáról meg talán most ne is kezdjük el értekezni, mert érdekes módon azok MINDIG többet hoztak, mint a manyupok, egyszerűen azért, mert azokból a jobbaknál van olyan, hogy "GARANTÁLT HOZAM". Ennek megfelelően pedig, ha a tőzsde jól megy, többet kapsz, ha rosszabbul, akkor kevésbé többet, de mindenképpen infláció felett. Ja igen, mellesleg ez a konstrukció létezett a manyupok előtt is, tehát csak elő kellett volna venni mondjuk olyan formában, hogy minden magyar dolgozónak legyen megtakarítási életbiztosítása. Az tényleg a tiéd, vagy az örököseidé a teljes egészében. A manyup pedig nem. Vagy esetleg azt mondani, hogy akinek ilyenje van, annak nem kell manyup.

De ugye, az életbiztosítást nem lehet ellopni. Intézményesíteni csak az életen át tartó megtakarítások ellopását lehet.

"A 4 féléből 3 -az egyszerűség kedvéért hívjuk így - örökölhető. Az most, hogy egy összeg vagy havi részletek nem lényegi kérdés."

Baromira nem lényegi kérdés, ugyanis nem akarod meglátni a liberálbolsevik hazugságtan egészen lényegi részét: A VAGYONOD NEM ÖRÖKÖLHETŐ, csak a vagyon alapján számított havi részletek örökölhetőek EGY IDEIG. De a vagyon pont semmiképpen sem, ha megéred a nyugdíjat! Ha úgy tetszik, pontosan úgy működik, mint az állami nyögdíj, amely halál esetén például özvegyi járandósággá alakul át, de a befizetett összeget értelemszerűen nem láthatod viszont.

Ez azonban egy felosztó-kirovó állami rendszerben természetes, hiszen ez így normális, nem is lehet másképpen. De vajon egy magánintézménybe betett pénz esetében miért is a zsíros liberálbolsevik pofájukat akarod hízlalni a - szó szerint - egy életen át félretett megtakarításoddal?

NEM LÁTOD VISSZA A PÉNZED.

És tudod mi az egészben a legszebb? Az, hogy azt, hogy mennyi járadék jár neked, azt is ők határozzák meg! Tetszik érteni? Az a fél határozza meg, hogy mennyit kaphatsz alamizsnaként, aki ellenérdekelt abban, hogy egyáltalán pénzt kaphassál akkor, amikor kifizetést teljesítene nyugdíj formájában. Ha majd "úgy fogja vélni", hogy tartalékolnia kell, akkor bizony alig fog valami csurrani, úgyhogy nem is fog semmi cseppenni.

"A rendszernek 2013-tól változnia kell mert a pénztárak jelenleg nem fizethetnek ki járadékot, ahhoz kell egy járadékszolgáltató is. Pár hónap múlva kiderül."

Nem lesz itt már járadékszolgáltató, mert a pénztárak is talán inkább egybe fognak összeolvadni, vagy bezárnak, esetleg ők maguk lesznek a járadékszolgáltatók is.

Egyebekben ha te tényleg úgy gondolod, hogy ezek közül bármelyik, vagy akár egyben majd még egy zsíros uzsorás intézményt felállítanak (liberálbolsevik haveri kör zabáltatása) anélkül, hogy annak a költségét beszedjék a tagoktól, azt nem gondolhatod komolyan. Márpedig egy ilyen intézmény drága... nagyon drága... és a te pénzedből fog élni.

És most beugrik Sbbácsi aggódása amiatt, hogy a TB mennyibe kerül, hát tessék, tessék, lehet a manyupra még többet költeni, csak éppen azt a tagoknak majd ki is kell fizetni. Mert azt remélem nem gondolod komolyan egy pillanatra sem, hogy majd az én adómból fizessék azt, hogy nektek legyen egy olyan intézményetek, ami majd jól lenyúlja a pénzeteket, de egyebekben lószerszámot sem fog soha nektek kifizetni.

Egyébként, amit Dr.Ursinak már írtam, újra leírom: Számomra nem kissé morbid az, hogy minél többet foglalkozol a saját portfolióddal, valójában annál többet nyer rajta az örökös, ha megdöglendsz, vagy az uzsorás, akinél tárolod a pénzedet. És ezt képesek egyesek "magántulajdonnak", meg saját pénzednek hívni. Holott ezen te te pont nem nyersz, az hétszentség, mert a vagyonkádat bizony nem látod, mert nem láthatod vissza.

Milyen érdekes, hogy az "egyösszegű kifizetés" lehetősége valahogy eltűnt a rendszerből, ahogy a tíz év múlva felveheted, meg úgy egyáltalán szép folyamatosan minden, amivel egyébként valahogy, valamennyi részéhez hozzájuthattál volna, és szépen lassan átment az egész abba, hogy elveszik a pénzedet.

Ja igen, és persze MINDEZT 50%+1 fővel művelték a liberálbolsevikok, azaz még a 2/3 sem zavartatta őket, ha ki kell rabolni az országot, akkor nem állhat az útjukba semmi. Például Brüsszel sem különösebben zavartatta magát az elképzelésen. Liberálbolseviknek mindent szabad.

Én csak azt nem értem, hogy a fentiek alapján miért akarjátok ezeket a nyilvánvalóan ellopásra szánt pénzeket magántulajdonnak hívni, a levágásra szánt birkákat meg pénztártagoknak?

Ha nem jött volna a Fidesz, Sólyom melegebb éghajlatra repült volna, a liberálbolsevikok meg átverték volna a manyup privatizációjáról szóló törvényt (benyújtják még egyszer) és onnantól hivatalosan is csak tagok lettetek volna, egyebekben kifizetési lehetőség nélkül, hiszen a válságban szépen becsődölt volna az összes haver összes fiókja.

Vagyis, bármennyire nem tetszik, momentán az az érdekesség állt elő, hogy nagyobb biztonságban van a pénzetek, mint korábban, és még mindig pénztártagok vagytok tulajdonosi minőségben és nem csak egy GT ügyfelei, egyebekben minden jog nélkül.

Ha pedig így nézed, akkor bizony azok, akik visszakapták a 100% állami nyugdíjat, azoknak meg lett védve a nyugdíja, akik maradtak tagok és nem ügyfelek, annak is meg lett védve a pénze és van egy halvány esély arra, hogy majd abból valamit viszontlát - és nem mellesleg, visszakerült az államhoz az a pénz, amit lazán akartak ellopni és töredékáron felélni a költségvetésben.

Ehhez pedig nem kell pár hónap. Ezt már most is lehet tudni.