Hozzászólás
picirigoA helyetekben én lezárnám ezt a meddő vitát. Térjünk vissza rá 20-25 év múlva, akkor nézzük meg ki járt jobban. Az, aki a pókharapó Selmecinek hitt, vagy aki maradt, s ezzel egy szép kis summát örökölhetővé tett a gyermekei számára, vagy magának egy kisebb vagyont váltott át életjáradékra.
Remélem, az összes kedves és igen nagyra becsült fórumtárs számára világos, hogy 2030-2040 körül mire mi nyugdíjasok leszünk az akkori ellátás (reál értéken) a mostani 40-45%-a lesz(nem én találtam ki...a híveknek mondom, talán még ov is célzott már erre---amennyi van, annyit osztunk szét címszóval).
Az a tisztességes adózó polgártárs, aki maximál vagy a közeli ellátásra számíthat, az a mostani demográfiai folyamatok tükrében, kb 100.000 ft-nak megfelelő összeget kap kézhez.Ha a jelenlegi mnyp pénzemet elosztom 10 évvel (mondjuk a kifizetést ennyi ideig kérem), ezen idő alatt (ezalatt a 10 év alatt)a nyugdíjam majdnem a másfélszerese lesz! Tényleg szarul járok wazze!
Ja, és senkinek ne legyenek illúziói...az, aki egy NAGY LÓF.-t fizetett be a kasszába, alig lesz kevesebb a jussa, mint aki becsületesen teljesítette kötelességét...Hogy miért is???? Mert ez lesz a legnagyobb szavazóréteg addigra az országba.....hát ez a szörnyű igazság!!!!