Re: vagyon vagy reálhozam? nem mindegy.
Előzmény: #517007http://forum.portfolio.hu/topic.php?t=14627&limit=20&order=1&from=80
"Azt tapasztalom, hogy a manyup vagyon örökölhetősége tekintetében ködösítés folyik a manyup oldal részéről. Ősszel, amikor még naiv módon azt hittem, hogy valóban választhatok, utánajártam a feltételeknek. A manyup vagyon kizárólag akkor örökölhető, ha a tulajdonosa még a nyugdíjbavonulás előtt meghal. Ha a nyugdíj folyósítása már megkezdődött, a vagyon nem örökölhető. Lelke rajta annak, aki ezt örökölhetőnek nevezi.
Azt gondolom, hogy aki csak úgy benyögi, hogy "örökölhető", de nem magyarázza meg, az ködösít.
Egyébként egyösszegű felvétel nem lehetséges a 2013 után nyugdíjbavonulók esetében."
[...]
"a megtakarítás a felhalmozási időszakban örökölhető, úgy hogy a felhalmozott egyenleg teljes összegű kifizetése is kérhető."
De lehet, hogy bennem van a hiba - én például a mai napig nem láttam olyat, hogy egy pénztártag hogyan juthat a pénzéhez, hiszen egyösszegben már nem, annak a számítása pedig, hogy mennyit és hogyan fizetnek ki, az soha nem létezett.