Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: vagyon vagy reálhozam? nem mindegy.

Előzmény: #516920

"Érdekes én úgy tudom, hogy az mnyp-ben lévő pénzről évente jön egy elszámolás ami mutatja a vagyon állapotát névre lebontva, hozamokkal stb."

Érdekes, én minden évben úgy vágtam ki a kukába az ordenáré mocskukat, hogy arra vágytam, hogy mikor lesz megoldható, hogy egy büdös fillért se kapjon a tolvaj banda.

"Amit most a forradalmárok kommunizáltak arról milyen elszámolást kapsz?"

Mit kellene kapnom egyénileg? Természetesen semmit.

Akit mégis érdekel, az minden évben megkapja, elolvashatjannak ott a költségvetés, hogy mennyi pénz folyik be nyugdíjjáradékban és mennyit fizetnek ki. Ennek alapján látható, hogy bár az még mindig nincs egyensúlyban, most azért már közeledik hozzá. Vagyis, látható, hogy van nyugdíj és annál TÖBBET fizetünk ki erre a célra.

Azaz semmi okom azt hinni, hogy ez később megváltozna. Vagy te mire gondoltál?

"Selmeczi elmondta, hogy megvédték? Van még belőle 2 fillér a biankó ígérvényen kívül , hogy a nyugdíjak így vagy úgy, hol volt hol nem volt.....? :)"

Te érted amit írsz? Szerintem nem. Először is te is fizeted ezt a tételt, kapsz is majd érte nyugdíjat, sőt eredetileg is ez lett volna a nagyobb rész, így teljességgel érthetetlen a hozzáállásod. Azonban ezen kívül tudható, hogy:

- évente nem kell 400 milliárd körül tovább adósodnia az országnak és az ehhez szükséges uzsorát kifizetni, avagy nem kell 400 milliárd ingatlanadót kivetni.

- ezen kívül nem igérvényem van, hanem ORSZÁGOM. Márpedig ha az ország egyáltalán nem tud nyugdíjat fizetni, akkor nyugodj meg, hogy a magánpénztáradnak még az alapját is felszedik és bizonyosan semmit sem kapsz onnan.

- azt, hogy onnan mennyit kapnál, arról egyebekben és természetesen halvány fogalmad sincs, hiszen ilyen jellegű számot még soha nem kaptál és nem is kaphattál, ennek a számítási módjának meghatározásától ugyanis a rendszer kitalálói nagyvonalúan megfeledkeztek, ugyanis a lényeg az állam szabad kirablása volt, nem az, hogy te pénzhez juss. Mondhatni, elég árulkodó, hogy erről elfelejtkeztek.

- mi garantálja azt, hogy nem csődöl be a pénztárad és utána nem sírod majd végig az összes topicot, mint a QuantumXXL-esek?

"Tények nem zavarnak meg."

Tényleg nem.