Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #514809

"A 7% onnan jött, hogy engedjék már elszámolni a MANYUP-ot, VAGY engedjék már egy picit az 5%-ról 7%-ra a hiányt, hogy levegőt kapjunk, de beintettek, hogy legyen 3%."

Ez a lényeg, a nagy államadósság elleni szabadságharc arról szólt volna Orbánék részéről, hogy nekik jó a 7%-os hiány is. Annak fényében amiről most osztanak, ez nem kicsit nevetséges, kár hogy nem érted, mert immunins vagy a gondolkodás ellen.

"Tipikus kettősmérce. Mert kétséged ne legyen, hogy ha valami hamisítással (2006 reloaded) mégis megnyerték volna a választást, akkor lehetett volna 7% a hiány."

Nem, az a kettős mérce, hogy miközben te arról beszélsz, hogy Bajnaiék hamisítottak, a következő évben Orbánéknak a tervezett éves hiányt már jóval hamarabb túllépték, igen persze korrigáltak utána, további megszorításokkal, de az már korrigálás, ilyen alapon 2010-ben is ugyanez történt, a különbség hogy akkor volt egy kormányváltás. De azért te csalásnak nevezed ugyanazt, ami 1 évvel később is megtörtént. Bár szerintem hiába magyarázom neked, te úgysem érted mi az a költségvetés vagy a tervezett hiány, csak a pársajtóból szó szerint visszamondod, amit olvastál.

"Nagy tévedés, egyáltalán nincs a kettő között ilyen egyértelmű ok-okozat lásd például a játékgépadó emelését."

Ebben igazad van, nincs egyértelmű ok-okozati viszony. Ellenben te egy olyan gazdasági teljesítményt éltetsz, ahol a GDP csökkent, az adóbevételek csökkentek. Ez csupán annyit jelent, hogy a gyengülő gazdaság mellett nőtt az állami újraelosztás mértéke, ami eddig is hatalmas volt Magyarországon. Ha neked ez teljesítmény, akkor hajrá, tegyétek csak tönkre még jobban az országot.

"Egyebekben az SZJA-ból is nőtt a bevétel a kulcsOK csökkentése ellenére, és egy csökkenő foglalkoztatás mellett ez önmagában figyelemreméltó, hiszen korábban azt vízionálták a liberálbolsevikok, hogy kiesést okoz az egykulcsos adó. "

Erre akkor mutathatnál adatot is, ha már úgy adod elő magad, mint aki tényekről beszél.

"Nem, természetesen az idei. A manyup pénz pedig természetesen nem lenyúlva lett, hanem visszavéve a tróger rablóbandáktól. "

Ja, hogy az idei államháztartási hiánycélról beszélsz. Megint a kettős mérce, ugye, most év elejéről beszélsz az egész évre...

A tróger rablóbanda pedig éppen kormányon van, ha kinyitnád a szemed, észrevennéd.

"Pedig, de, tessék elolvasni tetszőleges MNB, vagy NGM jelentést. Utoljára vagy húszmilliárddal volt kevesebb. Én is meglepődtem, de trendszerűen olcsóbb, és erre már többször felhívtam a figyelmet, a linkekkel együtt. De ha óhajtod, mutass egy olyat, ami szerint nőtt. Nem fogsz tudni :) "

Mi volt 20 milliárddal kevesebb? A finanszírozási igény függ attól is, hogy adott évben mennyi kötvény jár le, ami viszont fontos mutató, azok az államkötvények kamatai, na az növekedett 1 évvel ezelőtthöz képest is.