Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #514801

"Hát ez az, 2010-ben volt, és mégis félinformációkkal osztod itt az észt."

Hát pont ezt írtam, 2010-ben még Bajnai nyújtotta be a költségvetést, és Orbánék ismerték fel azt, hogy az egyszerűen tarthatatlan. A 7% onnan jött, hogy engedjék már elszámolni a MANYUP-ot, VAGY engedjék már egy picit az 5%-ról 7%-ra a hiányt, hogy levegőt kapjunk, de beintettek, hogy legyen 3%. Mi a kérdésed? Tipikus kettősmérce. Mert kétséged ne legyen, hogy ha valami hamisítással (2006 reloaded) mégis megnyerték volna a választást, akkor lehetett volna 7% a hiány.

"Természetesen ha adót emelsz, akkor ezek nőni szoktak."

Nagy tévedés, egyáltalán nincs a kettő között ilyen egyértelmű ok-okozat lásd például a játékgépadó emelését. Az eredmény közel semmi változás, csak éppen ötödannyi játékgép van. Ez például társadalompolitika adónak álcázva. Egyebekben az SZJA-ból is nőtt a bevétel a kulcsOK csökkentése ellenére, és egy csökkenő foglalkoztatás mellett ez önmagában figyelemreméltó, hiszen korábban azt vízionálták a liberálbolsevikok, hogy kiesést okoz az egykulcsos adó.

"Mármint a tavalyi, amiben ott volt a lenyúlt manyup pénz?"

Nem, természetesen az idei. A manyup pénz pedig természetesen nem lenyúlva lett, hanem visszavéve a tróger rablóbandáktól.

"Erre némi adatot is mutathatnál, mert ok hogy a fél évvel ezelőttihez képest ez igaz, de az 1 évvel ezelőttire nem hiszem."

Pedig, de, tessék elolvasni tetszőleges MNB, vagy NGM jelentést. Utoljára vagy húszmilliárddal volt kevesebb. Én is meglepődtem, de trendszerűen olcsóbb, és erre már többször felhívtam a figyelmet, a linkekkel együtt. De ha óhajtod, mutass egy olyat, ami szerint nőtt. Nem fogsz tudni :)