Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Nanette

Bendeguz Előzmény: #514391

A falak már állnak, a nyílászárók bent vannak, csövek, vezetékek már a falakban vannak, az alsóbb szinteket most hideg burkolják. Szóval szerkezetkész. A műszaki átadás (a lakás teljes elkészülése, legfeljebb pár apró hiba kijavítása várható, repedések, fugázás hibája, ilyesmi) ez év Október-November-re várható, azaz még van fél év munka vele. A lakásokra vonatkozó akció viszont jövő hét végén lejár és kb. 1 millával fognak drágulni azok, amiket kinéztem. Ha jövő héten aláírom az előszerződést, akkor be kell fizetnem a foglalót, ami elég súlyos összeg. Ha azt elbukom, akkor lőttek a lakásvásárlásnak pár évre. Szóval most az a nagy kérdés, hogy merjek-e kockáztatni és befizessem-e a foglalót egy olyan lakóparkra, ami fél év múlva lesz kész.

A pozitív oldalon vannak ezek:

- a Nanette cég Budapest talán legnagyobb építtetője, 11 épülő, vagy kész lakóparkjuk van, azaz nem egy kis sufni cég, valószínűleg vannak tartalékaik

- a lakásokban már csak burkolni kell (sokan már a garázs árok kiásásakor befizetnek a lakásra, azt már én is túl rizikósnak tartom), azaz elég nagy valószínűséggel itt már nem hagyják abba ha törik, ha szakad

- ugyanebben a komplexumban most kezdték építeni a következő ütemet, a garázs már kész, azaz ha szarban lennének, akkor nem kezdték volna el az új ütemet

- 3 bank finanszírozza az építkezést, ha egy kiszáll, még mindig ott van másik kettő (bár szerintem olyan szerződésük van, hogy a bank nem tud kiszállni)

A negatívum:

- a mostani gazdasági helyzetben azért fosok, hogy bármi történhet és egy becsődölt cégtől várhatom vissza a foglalót