Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #513687

http://inforadio.hu/hir/tudositoink/hir-498742

Na tessék neked "bezzegszlovákia". Ajánlom figyelmedbe az alábbiakat:

"Az országra komoly megszorító intézkedések várnak."

Na vajon miért, ha az EU legjobb növekedése van Szlovákiában? Vajon miért kell a bezzegországnak KOMOLYAN megszorítania, ha egyszer folyamatosan dől oda a lé, javulnak az adatok, és általában egyre jobb minden liberálbolsevik gazdasági paramétere? Hiszen nálunk azt hazudja az ellenzék, hogy ha növekszik a gazdság, akkor majd nem kell megszorítás és jön a Kánaán! Erre mit látunk, olvasunk? Hát azt, hogy tök mindegy, hogy csökken a gazdaság (MO), vagy nökveszik (SK), akkor is meg kell szorítani.

Tudsz erre magyarázatot adni? Ez akkora ellentmondás az ideológiáddal szemben, hogy nehéz lenne kimagyarázni.

Ugyanakkor a válaszold előtt tisztelettel megkérnélek arra, hogy szálljál le arról a magas lóról, amivel lenézően beszélsz mindenkiről, aki a világot az elmúlt 10 évben teljesen padlóra küldő liberálbolsevik uzsorásmániáról kritikát mond, azzal a felkiáltással, hogy neked van igazad és aki nem így látja az csak hülye lehet. ÉRVELJ, ne lenézéssel próbálkozz. Felhívnám figyelmed arra, hogy én elhiszem, hogy az fel sem tűnik neked, hogy így teszel, ezért szólok: Úgy hozzászoktatok ahhoz, hogy ez az egyetlen üdvözítő út, ráadásul a törzsfejlődés csúcsa, hogy nem akarjátok elhinni, hogy nincs így. Pedig napról napra világosabb, hogy nem csak nincs így, hanem nem is volt így és nem is lesz már így.

Szóval tételesen:

"Fico jelezte: a partnerek egyetértettek abban, hogy a költségvetési hiányt az idén GDP-arányosan 4,6, 2013-ban pedig 3 százalék alá kell szorítani."

Namármost ugye tudjuk, hogy ha nálunk lehetne 4,6% a hiány, akkor nem kellenének az új adók - de nálunk nem lehet.

Copy+Paste Matolcsy:

"A megbeszélés után a kormányfő elmondta: megegyezés született arról, hogy különadót vetnek ki a bankokra és a kiemelt nagyvállalatokra, ebből a jövő év végéig közel 325 millió euró kerül majd az államkasszába."

Aztán jön ez is:

"Ezek között szerepel a társasági és a személyi jövedelemadó emelése, a kisiparosok járulékterheinek növelése, az alkalmi szerződéses munkavállalók járulékainak megváltoztatása"

Vagyis DÚRVA adóemelés miközben állítólag brutálisan gyorsan nő a gazdaság, mondhatni messze jobban, mint amennyi a hiányuk. Ebből józan paraszti ésszel mi következne? Az állami kiadások egy évre történő befagyasztása egy év alatt eltűntetné a hiányt a költségvetésből, hiszen a ~4% gazdasági növekedés pont azt jelentené, hogy ~4%-al csökken a hiány, vagyis nullára megy. De nem hogy nem igaz ez az állítás, hanem éppen ellenkezőleg: dúrva adóemelésre van szükség a növekedés ELLENÉRE is, miközben a hiány ALIG(!) fog csökkenni!

"Az elmondottakból is nyilvánvaló, hogy az egykulcsos adórendszer gyakorlatilag megszűnik. Úgy tudni, havi 2750 eurós fizetés fölött alaposan megugrik majd az adó."

Vagyis nagyon brutálisan meg kell szorítani. De ha ekkora megszorítás lesz, akkor mégis mitől lesz növekedés arrafelé szerinted? Szerinted recessziót akarnak csinálni? Hogy van ez szerinted? Hiszen éppen kiveszik az összes fogyasztást a rendszerből azzal, hogy elvonják a jövedelmeket, méghozzá rettenetesen dúrván.

"Egyelőre annyit tudni, hogy a jövő év elejétől csökkenteni fogja a kormány a második nyugdíjpillérbe fizetendő járulékok arányát."

Vagyis már csak idő kérdése arrafelé is annak a felszámolása. Hogy lehet ez, ha ez annyira hasznos?

"A lépés annak az intézkedéscsomagnak a része, ami révén a kormány másfél év alatt 1,2 milliárd euróhoz kíván jutni, hogy 2013-ban 3 százalék alá csökkentse az államháztartási hiányt."

Namármost, ha számolsz egy picit mit is kapsz? Azt, hogy ~240 milliárd HUF/év megszorítás kell 1.5% hiánycsökkentéshez, vagyis azt jelenti ez, hogy a 3% még mindig ~480 milliárd HUF/év hiányt fog jelenteni, ami (és most kapaszkodj) azt jelenti, hogy valójában a fele akkora lakosságú Szlovákia ugyanakkora hiánnyal tervez MOST, mint mi. Vagyis, valójában Szlvoákia a dúrva és igen komoly adósodásból ment előre így, és ennek az eladósodásnak ők most kezdik megérezni az árát, azt, hogy valójában dúrván vissza kell venniük az életszínvonalból.

NAGYON dúrván.

És ez a bezzegszlovákiaakielhúzottmellettünk. Na hja, így, adósodásból nem volt nehéz. Viszont mit is jelent ez? Az, hogy Szlovákia egy éven belül recesszió közeli állapotba kerül(!), egyszerűen azért, mert a hitelezés befagy, a fogyasztás drámaian vissza fog esni, ami részben munkahelycsökkentéssel, részben adóbevétel csökkenéssel, részben komoly problémákkal fog járni. Amit amikor ki fognak mutatni, akkor bizony azt fogja jelenteni, hogy hiába termel az iparuk, a hazugság kiárazása ezt le fogja nullázni.