Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: törölve

Előzmény: #513255

Próbáld újra, normállis hangnemben, végiggondolva azt, amit írsz és magad is rájössz, hogy nincs értelme annak, amit leírtál.

Az alacsony kamatlábtól nem lehet vállalkozni, nem lehet új céget alapítani, és attól nem lehet piacot szerezni. Ezt világosan bemutatta a PIIGS, amelynek az arbitrázsra épített "gazdasága" azonnal összeomlott, ahogy az arbitrázs nem volt fenntartható, Görögország esetében pedig immár világosan ordít, hogy az ingyenpénz sem teremt munkahelyet. Ettől függetlenül pedig tudható, hogy bármilyen komolyabb beruházásra akkora állami támogatás igényelhető, amely messze túlmutat a banki kamatokon elérhető nyereségen, valamint az is, hogy egyetlen komoly multi sem akkora idióta, hogy magyarországi bankból finanszírozza a tevékenységét.

Ennek megfelelően teljesen világos lehet, hogy a magyar gazdaságra nézve a 7%, vagy az 5,5% teljességgel mindegy, sőt, még az állam adósságszolgálat szempontjából is teljességgel marginális kérdés, mivel nem ez, hanem az állampapírokra kifizetett hozamszint számít.

Jelen pillanatban Magyarországon az ólcsó kamatok a fogyasztást növelnék, de mivel a fogyasztás nem Magyarországot gazdagítaná, mivel nem itt termelne értéktöbbletet, ezért annak felfuttatásának nincs értelme.