Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: "Horthy nem tekinthető államférfinak" – hamis legendák, elfeledett történetek a kormányzóról

Előzmény: #512290

"Elsőre Churchill jutott eszembe, de persze ezt le lehet söpörni azzal, hogy nem ugyanaz a kategória."

Persze hogy nem. Egy idióta tekrén, akit az első adandó alkalommal úgy elzavartak a választói, hogy nem állt meg a lábán. Ostoba alkesz, aki csupa rossz döntést hozott, nyomorba döntve Angliát és mellesleg elveszítve a Britt birodalmat az idiótizmusa miatt. Ezen túlmenően háborús bűnös is, aki több százezer ember elpusztításáért felelős, a valódi gáz és tűzkamráért Drezdában, ami miatt eleve a poklok legmélyebb bugyrában van a helye, minimum poszthumusz Mlakto Radic mellett Hágában a háborús bűnösök padja alatt, kötéllel a nyakán. Bűnös továbbá abban, hogy felfegyverezte a polgári hajókat, bűnös abban, hogy utasította ezeket arra, hogy támadják a német hadsereget, mivel ezzel a saját légi és vizi flottáját fegyveressé nyilvánította, majd utána óbégatott, hogy a németek milyen aljasak, hogy civil hajókra támadnak. Gyalázatos tróger, pöcegödör mélyére való szemétláda. Mindezek után bombáztatta Magyarország és Németország CIVIL(!) lakosságát, vagyis ha van valaki, akinek az összes szobrát az útszéli kanális mélyére kellene dobni, az éppen ez a háborús terrorista gyilkos.

"Abban talán egyetérthetünk, hogy a kor és Horthy személye ellentmondásos és nehéz objektiven értékelni továbbá pályafutása több kalandor elemet tartalmaz."

Horthy és a kalandorság? Ez nekem új, én erről eddig nem tudtam. Horthy elsősorban egy kiváló és nemzetközileg elismert tengerész volt, haditetteit a mai napig tanítják, hősiessége kérdést nem hagy tengerészben a mai napig. Becsületes, tisztességes, igazi katonatiszt volt, mint említettem, Horthyt még Sztálin is tisztelte, és nagyon ne felejtsed el, hogy annak ellenére, hogy a vesztes oldalon voltunk, valamint annak ellenére, hogy az utolsó csatlós voltunk, sem a szovjetek, sem a nyugati szövetségesek, de még Izrael sem kérte sem a kiadatását, sem egyáltalán eljárás indítását ellene.

Na barátom, hát ha van valami, ami egyértelművé teszi azt, hogy egy államférfi ennél többet nem tehetett, akkor az talán az, hogy amikor a kortársai megítélték, akkor nem tartották bűnösnek. Óriási eredmény, ember ennél többet talán el sem érhet. Politikusként pedig hihetetlen teljesítmény.

"viszont Hofinak igaza van abban, hogy nem vissza kéne nézni, végre előre és a jelenben értékeket teremteni."

Ebben neki teljességgel igaza van, ugyanakkor a jelenben nem tudsz addig nemzeti értékeket teremteni, amig a multadban azokat "kell" tisztelni, akik közönséges hazaárukó kommunisták voltak (Károlyitól mondjuk Nagy Imréig), ugyanakkor azokat meg gyűlöltetni próbálják, akik próbálták a nemzetet egyesíteni, vagyis például Horthyt és Kádárt.

Bármilyen hülyén hangzik is ez így egy mondatban.

Mert SZERINTEM akkor lesz itt normális előremenetel, ha végre megértik az emberek, hogy egyáltalán nem ellentmondás az, ha valaki egyszerre el bírja fogadni Horthyt és Kádárt és mondjuk világosan tudja gyűlölni Károlyit és Nagyot természetesen Kohn Béláékkal együtt.

És egyebekben Magyarország elfoglalóit, rombadöntőit talán ne kelljen már éltetni, meg utcákat elnevezni róluk.

Nem kell Horthyt fetisizálni, ebben egyetértünk. Abban, hogy úgy