Regisztráció Elfelejtett jelszó

BREAKING NEWS!

BREAKING NEWS!!BREAKING NEWS!!BREAKING NEWS!!BREAKING NEWS!!

Ladies and Gentlemen, Mesdames et Messieurs, Hölgyeim és Uraim,

Aki eddig nem hitt abban, hogy én látom helyesen a dolgokat, az kezdhet végleg meginongi a hitében.

Figyelem: NAPI GAZDASÁG(!)-tól átvett hír a Portfolion:

http://www.portfolio.hu/gazdasag/ez_lehet_a_legfobb_baja_az_imf-nek_a_jegybanktorvennyel.167330.html

"A [...] Nemzetközi Valutaalap legnagyobb problémája a magyar jegybanktörvénnyel nem a hivatalosan is ismert aggályokban keresendő, hanem abban, hogy a jegybanki monetáris tanács hatáskörének bővítése az elnöki hatáskör rovására azt is jelentené, hogy így az ország devizatartalékairól is a testület döntene."

És imhol az, amit állandóan írtam, hogy az ideültetett klántag miért is fontos nekik és mi a feladata:

"A 2011 végén hatályát vesztett jegybanktörvény úgy rendelkezett, hogy többek között a devizatartalék kezelésével összefüggő feladatokkal kapcsolatban a legfőbb döntéshozó szerv a mostani kormány által delegált tagok többségével működő monetáris tanács, de a végrehajtást egyértelműen MNB-elnöki hatáskörben tartotta."

Vagyis, tessenek kapaszkodni: Magyarország(!) devizatartalékai felett jelenleg EGYETLEN SZEMÉLY(!) diszponál (micsoda diktatórikus egyszermélyi uralom az ország javai felett!!!), aki mellesleg nem akar Magyarországra felesküdni, aki nem akar Magyarország érdekeiben kíván tevékenykedni, és egy ilyen személy döntésén múlik, hogy az mekkora legyen a tartalék, illetve, hogy azért mekkora pénzt fizessünk annak, akiknek ez a célja, és ezen múlik, hogy tolnak-e ide még pénzt, vagy sem.

Valójában az a feladata ennek a személynek, hogy a lehívott IMF pénz az MNB-ben maradjon, ahhoz senki hozzá se férjen, arra csak kamatot fizethessünk, de se vissza ne fizethessük, se hitelkiváltásra fel ne használhassuk (elkölteni, felélni egyébként sem lehetne, a szerződések azt nem teszik lehetővé). Vagyis azért kapja a fizetését és az offshore vagyont, hogy a kassza kulcsa nála maradjon és hogy fizessünk mint a katonatiszt.

Azaz aki eddig kételkedett, most már tisztán láthat: szó sincs, mert szó sem lehet arról, hogy ezt a pénzt bármire is elköltsük, felhasználjuk, erre csak kamatot fizethtünk és ez az egyetlen, ami az IMF-fet érdekli és ezért érdekes számára az, hogy Simor, mint helytartó a helyén maradjon. És ha még többet hívnánk le, vagy vennénk fel, akkor ez méginkább így lenne és szó sem lehetne arról, hogy az kamatterheket csökkentsen, legalább elméletben. Nemhogy a gyakorlatban, immár nyilvánvalóan elméletben sem szól ez az egész semmi másról, csak arról, hogy még egy bőrt akarnak gyorsan lehúzni Magyarországról az uzsorások és a maffia.

"A lap megjegyzi, hogy valójában ez az egyik legfontosabb gátja annak, hogy megkezdődhessenek a hitelkeretről szóló hivatalos tárgyalások".

Magyarán szólva: Akkor adnak pénzt, ha azt nem használjuk fel, csak kamatot fizetünk rá, de akkor meg inkább fizessük azt is vissza, ami itt van. Az meg, hogy ennyire ordít már, hogy ez az egész soha nem is szólt másról, csak zsarolásról, és uzsorázásról, és már a látszatra sem ügyelnek, arra már nehéz mit mondani.