Re: nincs cím
Előzmény: #510870"a lakosságra kivetni van értelme mert ott nincs nagy hatás, a cégekre határ nélkül kivetni életveszélyes és ezért nem szabad."
Szerintem nem ugyanaz az a problémakör, hogy nincs felső limitje a kivetésnek, és az, hogy van értelme a tranzakciós adónak, vagy nincs, illetve, hogy mekkora kockázatot hordoz.
Eredetileg nem is erről szólt a kérdés. Ha az a kérdés, hogy legyen-e felső limit, akkor egyetértünk, hogy arra azért szükség lenne, de ettől még fenntartom, hogy nem ettől fog menni, vagy maradni egy magyarországi cég bankolása Magyarországon. Csak gondolj bele, a határon túli átutalásoknak még külföldön is igen komoly költsége van, vagyis valószínűleg még mindig nem éri meg akár forintban külföldről Magyarországra utalni, mert az is drága tétel lenne.
Ugyanakkor szerintem lesz még maximuma ennek a tehernek (a'la telefonadó), csak még idő kérdése annak a mértéke. Szerintem egyezzünk ki abban, hogy ez az adóteher be fog lépni, nem fogják eltörölni, ugyanakkor a "kiegyezés" részeként lesz maximuma. Így mi a véleményed?