Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: "Horthy nem tekinthető államférfinak" – hamis legendák, elfeledett történetek a kormányzóról

Előzmény: #509096

"Debreceni kormányt elismerték, legelőször a szovjetek - hiszen ők szervezték :)"

Ennek megfelelően ennyit is ért, amit mondtak ;)

"Ennyi hadifoglyot jelentett, mert máshogy nehéz lett volna megmagyarázni, hova tűntek a védők, akik egyébként kb. 80 ezren voltak, de ő 140-180 ezret jelentett le..."

Hát ezt mondtam, azt, hogy több védőt jelentett le a harcok idején, és ezért kellett annyi hadifogoly a harcok után. De ezek szerint ugyanazt mondjuk, csak más aspektusból.

"Bár a tisztikar jelentős részében erős szovjetellenesség és németbarátság volt, még így is egyész ezredek-hadosztályok álltak át, vállalva az esküszegést, akkor mi lett volna, ha erre hivatalos kormányzói-kormányzati utasítás van?"

Na látod, pont erre írtam, ha egy szövetséges század megszállja a Palotát és Horthy ezek után kiadja a parancsot, hogy a szövetségesek itt vannak és leállunk a harcokkal, akkor hétszentség, hogy a csapatok 90% leteszi a fegyvert. Egyébként, volt elbaltázott kiugrási kísérlet, nem történt meg a csoda tőle.

"Horhynak nem volt választása, le kellett mondania, át kellett adnia a hatalmat Szálasinak, szerintem te itt kevered a márciusi és az októberi eseményeket... "

Lehetséges, én csak arra akartam utalni, hogy ha nem adja át a hatalmat, hanem szálasi átveszi, annak lett volna jelentősége.

"a Honvédség meg véletlenül sem nyilasbarát, éppen okt.15. után válik megállíthatatlanná a bomlás, átállás, kapitulálás, feloszlás és feloszlatás..."

Hát eztettet szerettem volna írni, hogy ne keverjük a Honvédséget a nyilasokkal, mert a honvédség szovjetektől való félelménél csak a nyilasok gyűlölete volt nagyobb, vagyis ezért mondom, hogy a honvédség honvédelmet folytatott, a nyilasok meg borzalmat. Ezért szeretném én is, ha elválasztanánk azt, hogy a honvédség próbálta védeni a határokat és azt, hogy eközben az a mocskos büdös terrorhorda mit művelt. És pont az általad idézettek is arról szólnak, amit én mondtam: A nyilasok mindenképpen hatalomra kerültek volna és nem tudjatjuk, hogy mit műveltek volna akkor, ha meg akarunk állni. Egyszerűen csak akkor szállhattunk volna ki, ha itt van mutatóba egy nyugati szövetséges parancsnok, akivel alá lehet írni TETSZŐLEGES megadást.

AZ elfogadható lett volna, de semmi más nem. És ezt tudták a szövetségesek, és EZÉRT NEM jöttek ide, hogy ez létrejöhessen. Mert nem ez volt az érdekük. És ezért nem lehetett Magyarország feldúlását elkerülni :(