Re: Párttá alakult a 4K!
Előzmény: #509052Node, mi azzal a probléma, ha egy politikai párt a politikában legitim módszerekkel a hatalom megszerzésére, megtartására és növelésére törekszik? Ez a dolga, tulajdonképpen ezért fizetjük őket. Nem értem, hogy ebben mi lenne akár bolsevik, akár bármiféle szempontból demokrácia ellenes.
Minden demokratikus párt célja a hatalomra és a minél nagyobb hatalomra kerülés és az csak természetes, hogy ha tudja, akkor elszipkázza a másik választóit. A bolsevik megoldás pont az lenne, hogy jogi, koholt perekkel, betiltással operálna, de erről ugye szó sincs - hagyják, hogy lejárassa magát a Jobbik, amivel le tudja magát járatni, ami pedig megvalósítható, vagy érdemes megvalósítani, azt meg megcsinálják.
Én pedig erre kérdeztem rá: Mi ebben a bolsevik, vagy mi ezzel a probléma? A bolsevikok a Szovjetúniót gyilkosságokkal, belterjes gyilkosság hegyekkel érték el, és a többeik gulágra száműzésével vagy megölésével. A szélsőbal bárhol hatalomra került, mindig így járt el. Hogy lehet ezt azzal keverni, hogy valaki meg akar felfelni a választóknak és elveszi a teret a többi párt elől azzal, hogy a jó, vagy jónak látszó ötleteit megvalósítja?
Engedj meg egy forradalmi és eretnek kérdést: Hát nem ennek kellene a normálisnak lennie? Nem az a normális, hogy a jó ötletek megvalósuljanak, függetlenül attól, hogy ki mondta, vagy ki van éppen kormányon?