Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

kissat Előzmény: #507777

A GT kult márka, nem fogsz vele mellé.

Nekem V fékes bringám van, (ebből láthatod: nincs motoros múltam :)).

Az A- head miatt merevebb a kormány, könnyebb kicsit a bicaj, de kevesebbet állíthatod, a legtöbb típust konkrétan semennyit. Alacsonyabban van a kormány, mélyebben előrehajolva ülsz: haladósabb a bicaj, de rosszabb a kilátás, többet kap a nyakad meg a tenyered, kevesebbet a feneked (prosztatád).

A GT pipa nem állítható ha jól látom, a túra Gepida kormánya "diós", jól állítható, a villanyakba csúszik a kormánypipa. A Gepida crs- é kisebb mértékben állítható A- head: oldalról látod az állító csavart. Ennek nincs jelentősége, ha a GT üléshelyzete jó neked és nem kell állítgatni.

A beállításokra van pár ökölszabály, pl. optimális nyeregmagasságnál (kb. majdnem teljesen kinyújtott láb) a kormány szintje max 2-3 cm- rel legyen alacsonyabban a nyereg tetejénél, nekem ez jön be. (Én 174-5 cm vagyok és pocakos, nekem 2 cm.)

Több helyen is utána lehet nézni a beállításnak. A nyereg, a hajtóműcsapágy és a kormány egymáshoz viszonyított helyzete az érdekes, a váz ún. "átlépési magassága" inkább csak irányadó, hisz a vázak között vannak magasabb és "ejtettebb" modellek. A nyereg fel- le és előre- hátra állítható, a kormány meg lásd fent.