Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kapzsiság és butaság

Moneywheel

Az az érvelés a Quantum XXL részéről, hogy csak kereskedési robot lett eladva nem állja meg a helyét. Kizárólag kereskedési robot eladásáról akkor lett volna szó, ha a vásárló megveszi az EA robotot. Majd telepíti azt és ezután a saját számláján a saját felelősségére elkezd kereskedni vele. De nem ez történt..

A befektetési stratégia ismertetésével, Power of Attorney tömeges aláírattatásával a befektetők tőkéjének MAM számlán való kezelésével megvalósult a PORTFOLIÓKEZELÉS. Ezen lehet vitatkozni, de csak az nem látja ezt, aki nagyon nem akarja. A portfoliókezelés pedig BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÁS - nak minősül. (Befektetési szolgáltatási tevékenység végzésének komoly feltételei vannak. Javaslom az alábbi link tanulmányozását: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0700138.TV#lbj95param )

Itt minden el lett követve azért, hogy a hazai törvényi szabályozások alól kikerüljön ez a BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÁS, de ennek ellenére szerintem érdemes külön – külön megvizsgálni a szereplőket és feltenni a kérdéseket.

1.) Quantum XXL: Van e ennek a cégnek engedélye a világon bármelyik ország pénzügyi felügyeletétől arra, hogy portfoliókezelési tevékenységet végezzen? Véleményem: Naná, hogy nincs. Pertársaságba keveredni a Quantum XXL vagy a Tadawul FX oldalán egy jó nagy butaság. Ez az ügy a károsultak szempontjából nem egy Quantum XXL vs Tadawul FX ügy hanem Károsultak vs Quantum XXL és Tadawul FX.

2.) Tadawul FX : Amennyiben a Quantum XXL – nek nincsenek meg a jogi feltételei arra, hogy tömeges formában kezelje az ügyfelek pénzét (portfoliókezelés) akkor a Tadawul FX miért engedélyezte a MAM számla használatát a Quantum XXL – nek ? Véleményem: Egy EU vagy USA országban regisztrált befektetési szolgáltató nem engedhetne meg ilyet. Amúgy meg azonnal jelenteném ezt a történetet a Ciprusi Pénzügyi Felügyeletnek (vagy az FSA, BAFIN – nak). Ha az derülne ki, hogy a Quantum XXL – nek nem volt engedélye a portfoliókezelésre és ennek ellenére a Tadawul FX engedélyezte a MAM számlát, akkor jogi konzultáció után egyéb más feljelentésekkel is élnék. Továbbá erőszakoskodnék, hogy a Tadawul FX nevezze meg azokat a személyeket akik a MAM számlát kezelték. Kik adtak utasításokat a Quantum XXL nevében? stb. Hamar kiderülne, hogy kik állnak a nagy „buli” mögött. Fogadok, hogy nem Mr Chen. Természetesen birkóznék kártérítésért is amiért lehetővé tette egy engedély nélküli cégnek ezt a befektetési szolgáltatási tevékenységet.

3.) Az ügynökök: Az MLM – ről már írtam (bejegyzés 1707, 4.) pont) , de azért nézzük meg ezt is. Ha bebizonyosodik, hogy engedély nélküli befektetési szolgáltatás történt akkor szerintem azok, akik közvetítették ezt a szolgáltatást, szintén felelősségre vonhatók. Ugyanis eleve befektetési szolgáltatás közvetítést csak ún. függő ügynök vagy befektetési vállalkozás végezhet (lásd: a fenti linken). Függő ügynöknek meg regisztrálni kell magát a PSZÁF – nál nem is beszélve a befektetési vállalkozásról… Engedély nélküli, illegális befektetési szolgáltatást (pl: portfoliókezelést) meg végképp nem lehet közvetíteni (jutalékokat beszedni érte). Azt tessék már megérteni, hogy a befektetési szolgáltatások szigorú szabályozás alá esnek és nem lehet ezen a területen csak úgy, minden kontroll nélkül bizniszelni. Erkölcsi szempontból az a megközelítés, hogy egy ügynök, közvetítő, értékesítő semmiért nem vállal felelősséget az teljességgel hamis. Igenis van felelőssége annak, aki ajánl, értékesít, közvetít abban, hogy kinek és mit. Nem árulhatsz lopott autót, gyereknek baltát, romlott csirkét és nem utolsó sorban engedély nélküli befektetési szolgáltatásokat stb. Szintén gyalázat lenne Avon krémeket árulni az Amazóniai bennszülött indiánoknak. Gondolom sokaknak ez új, de az egyén felelősséggel tartozik másoknak és környezetének. Valahol ott kezdődik, hogy a kocsiból nem dobod ki a szemetet, nem ordibálsz, mert esetleg másokat felébresztesz stb.

4.) A károsultak: Nem kérdés, hogy minden esetben felháborító dolog, ha másokat félrevezetnek. Láthattuk azt is, hogy az MLM mire képes az értékesítés területén. Ellenben arról sem szabad megfeledkezni, hogy bizony kettőn áll a vásár. Nem egy esetben és sokaknak felhívtam már figyelmét a robotokkal és az FX piaccal kapcsolatos kockázatokra, lehetséges visszaélésekre stb. Süket fülek. Mindenki azt hajtogatta amit innen onnan hallott … ilyen hozam, olyan hozam így meg úgy az FX meg a Metatrader… és így tovább és így tovább. Mindenki nagyon de nagyon okos volt. Bizony a kapzsiság itt sokakat elvakított és érdemes a tükröket elővenni. Tény, hogy nehéz eligazodni főleg egy olyan környezetben ahol a kitörés nehéz és közben meg minden sarokról a képtelenebbnél képtelenebb FX és tőzsdei befektetési ajánlatokkal bombázzák az embert. Ellenben a józan észnek csak kellene dominálni még a nem hozzáértőknél is. Vizsgálta itt valaki a beugrók közül, hogy van-e ez a Quantum XXL valahol regisztrálva? De mondok egyszerűbbet: vizsgálta itt valaki azt, hogy valójában milyen szakmai háttérrel, múlttal rendelkezik az aki a robotot tervezte vagy aki azt árulta? Még primitívebbet: Megnézte – e valaki azt, hogy a Quantum XXL honlapján található vitorlás hajó fotója honnan van? Más fórumokon rámutattak arra a ma már nem létező linkre http://quantumxxl.net/quantum/mlm/quantum/doc/pricelist.pdf ahol a Quantum XXL olyan árlistája található amiben ilyen termékek vannak: Antoxidáns – szint mérő, Kombi csaptelep, Ganoderma biokávé stb. Nem merült fel senkiben, hogy mi a köze a Ganoderma -nak az algoritmikus kereskedési rendszerekhez ?