Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: A remény rabjai

Előzmény: #506091

"Ezt sem érted, de nem baj, majd megérted, hogy pont semmi köze a pártoknak az ideológiákhoz."

Láthatóan te nem érted, mert neked pártod van, nem ideológiád. Ha értenéd, akkor az ilyen kifejezés, mint liberálbolsi, éreznéd hogy mekkora önellentmondást takar.

"- az egyik a feljett nyugatot gyakorlatilag rombadöntő profitimádó és profitmindenhatósító liberálbolsevik tanok rendszere, amely a kölcsönből való növekedést terjesztette, és az előző két ciklusban a porba döntötte Magyarországot,

- a másik a kicsit sárga, kicsit savanyú, kicsit népi demagóg népi nemzeti konzervatív logika, ami a fenti ideológiával pont szöges ellentétben áll. "

Én ezt nevezem egybites gondolkodásmódnak, természetesen mivel te csak átvetted ezt a maszlagot azoktól, akik kitalálták a legbutább emberek számára, ezért az egybites gondolkodásmóddal nem vádollak, olyan szintre még nem jutottál el.

"HA már pártok, akkor - valószínűleg nem olvastad - én a Horn kormányt abszolult szocdem kormánynak tartom a mai napig, azaz nemzeti konzervatív baloldali kormánynak, és pont ennyire tartom nemzeti konzervatív jobboldalinak a mostanit. Tehát én ezeket állítom párba és ezekhez képest nevezem liberálbolseviknak azt az országdúlást amelyek ezen kormányok között a padlóra küldtek minket. Ha ebben a rendszerben te pártpolitikát tudsz találni, akkor megemelem előtted a kalapom :) Ez ügyben ajánlom figyelmedbe azt a blogom, amiben ezt részletesen kifejtem :)"

Én meg azt feltételezem, hogy Hornék idején nem ezt mondtad volna. Mondjuk mennyire volt szocdem az, hogy Hornék éppen az Orbánék által üldözendő külföldi tőkére építve próbálták felvirágoztatni a gazdaságot, egyébként sikerrel, kár hogy az utánuk következő kormányok ezt elkúrták.

"Nem egészen értem a felvetést. Aki zsebbe kapja a pénzét, az is használ mobiltelefont, tehát fizeti az adót (nem mellesleg a zsebbe kapott pénzt még költségelni sem lehet, tehát a +2% áfa és a 2Ft is megfizetendő), és nem mellesleg mivel zsebbe kapja a pénzt, ezért megfizeti akkor, amikor a sárga csekkeket adja fel(!), hiszen nincs bankszámlája és megfizeti akkor is, amikor a törlesztőrészleteit a bankban készpénzben fizeti be. Hogy kerülné el ezeket? Valójában az, hogy "zsebbe kapja a pénzt" az csak annyit jelent, hogy a bér átutalásához kapcsolódó 0,1% (100.000 nettó esetén kemény 100Ft!) nem kerül kifizetésre. Te komolyan úgy gondolod, hogy lesz olyan cég, ami inkább zsebbe fizet 100 Ft költségért? Én elképzelni sem tudom. "

Látom a szövegértés nem megy. Hol írtam, hogy a 100 Ft miatt fizetnének zsebbe? Én nem ezt írtam. Én azt írtam, hogy a tranzakciós adónál téves az a meglátásod, hogy az adócsalókat is adóztatja, hiszen ha eleve a nem adunk számlát mutyi meg a zsebbe fizetés (értsd: SZJA-t és járulékokat sem fizet) ezzel sem lesz megadóztatva. A telefonnál igen, azzal viszont egészen más gondok vannak, egyébként ha elég sokan térnek át valamilyen netes megoldásra, akkor még az is elképzelhető, hogy többet veszít ezen az állam az áfabevételekből, mint amennyit beszed a telefon adóból.

"Vállalkozói logika szerint, aki számos banknál volt már eddig, és csak azt látta, hogy fogyasztási hitelek, hitelkártya hitelkeretek vannak 35-40%-ra, de egyszerű forgóeszköz hitelek gyakorlatilag nincsenek. Innentől viszonylag nehéz ezen intézményeket "banknak" nevezni az én logikám szerint. "

Mert amelyik bank fogyasztási hitelt ad, az nem bank?

"Ezt nem egészen értem. Az előző ciklusban valóban ez volt, de most mintha a bankoknak lenne komoly különadója, de mondjuk a végtörlesztést sem fogják imába foglalni, a különadókról már nem is beszélve. "

Támogatott lakáshitel az mond neked valamit?

"Az áfát minden tétel után meg kell fizetni (csak összesítve) a tranzakciós adó ebből a szempontból pont ugyanígy működik. HA havonta egy cég, vagy egy magánszemély 1.000.000 Ft-ot utal, vagy csekken fizet be, akkor ez 1.000 Ft-ot tesz ki. Tegye fel a kezét, aki sajnálni fogja emiatt a havi 1 milliót költő személyt. Esetleg aki 1 milliót fizet ki, utal át, vagy rak be bankba és azt mondja, hogy ezen múlik az élete, az is. "

Nehéz a felfogóképességed. Az áfát akkor fizeted ki, ha veszel valamit. Viszont ha pl. megkapom a fizetésemet (tranzakciós adó 1x), átvezetem az értékpapír számlámra (tranzakciós adó 2x), ott befektetem DKJ-be (tranzakciós adó 3x), amit a lejártakor kifizetnek (tranzakciós adó 4x), majd visszavezetem a folyószámlámra (tranzakciós adó 5x), és kifizetek belőle valamit (tranzakciós adó 6x). Egyszer vásároltam, de ezt az adót 6-szor fizettem ki, míg az áfát csak egyszer. Mivel ez egy tőzsde témájú oldal, ezért nyugodtan írhattam volna olyan példát is, ahol 50-szer vagy 200-szor kell kifizetni. Vagy ha valaki akciós bankbetétekre vadászik, és számolva a költségekkel, egyik bankból másikba viszi a pénzét rendszeresen. Ez elvben hozzájárulna a bankok közötti versenyhez, de ugyebár jobb ezt megadóztatni, nem?

"Tobin nyilván nem volt sem elvakult, sem hülye, és nyilván te is tudod, hogy jön az európai tranzakciós adó is, így nem egészen értem, hogy mitől lenne ez komcsi gondolkodásmód."

Remélem tudod, hogy egyrészt a Tobin adó megbukott, másrészt az európai tranzakciós adó terve köszönő viszonyban sincsen Orbánék tranzakciós adójával.