Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: A remény rabjai

Előzmény: #505426

Nézd, én abból indulni ki, amit a Portfolio ezzel kapcsolatos utolsó konferenciáján mondtak a szakértők: Ők a 7-8%-ot valószínűsítették IMF hitelkeret nélkül. Azt hiszem az, hogy kinek van igaza, az tényleg csak akkor derülne ki, ha tényleg kibocsájtanánk deviza alapú kötvényeket. De momentán minek tegyük, amikor több a deviza tartalékunk, mint a devizában fennálló adósságunk? Innentől a kibocsájtási árfolyam olyannyira nem jelent semmit, mint amikor 13% volt a jegybanki alapkamat, ugyanakkor egy fillér kötvényt sem értékesítettünk.

A másik dologra azt tudom mondani, hogy a magyar hozamok azért vannak itt HUF-ban, mert szerintem ekkora inlfláció mellett ez a reális reálhozamelvárás, és az teljességgel rendben is van - ha lemegy az infláció 3%-ra (kb 2-2,6% a mostanihoz képest), akkor természetesen a 7,5-9% is lemehetne 2-2,6%-al, vagyis 5,5-6,5%-ra, csakhogy ez semmiféle nyereséget nem jelentene nekünk, pont azért, mert mindegy a reálhozam szempontjából.

Én egyáltalán nem tartom magasnak a Magyarországtól forintban elvárt reálhozamokat.