Re: nincs cím
Előzmény: #502570"Erre most meg azt magyarázod, hogy Csányi kivétel?"
Nyilván vannak olyanok, akik már ennél magasabb szinten űzik a dolgokat. Ilyen például Csányi. Mi ezzel a meglátással a gondod?
"Ha üzleti életben is ennyire bő lére erszted a dolgokat és ennyire nem vagy képes tömör választ adni, akkor én spec. egy tárgyalást sem bírnék ki veled."
Tárgyaláson nem filozófálok :)
"Tehát nem igaz, hogy sikeres cégvezető nem "ugrál" egyik cégből a másikba."
Szerinted Csányi ugrál egyikből a másikba? Ide meg oda ugrál napközben, ide fut, oda kapkod? :) Egy frászt. Olyan, mint egy "tábornok", ha hasonlatot akarsz, neki nem az a dolga, hogy a csapattesteket irányítsa, meg harcoljon, hanem hogy a stratégiát kidolgozza, a többieké a kivitelezés és a tervek lebontása. Ha ezt nem érted, akkor el nem tudod képzelni, hogy egy miniszter hogyan akarja irányítani az alá tartozó megszámlálhatatlan intézményt, adott esetekben olyanokat, amiknek a nevét sem tudja, nemhogy azt, hogy kik dolgoznak ott, vagy mit csinálnak. Nem is kell, egy ilyen nagyságrendű, avagy pozícióban lévő embernek nem ez a dolga.
"Az sem igaz, h. nem vásárolgat fel más cégekben részesedést vagy az egészet."
Mint írtam, felvásárolgatja őket és integrálja a Bonafarmba. Csakhogy nem "tőzsdézve", hanem "kinézve" veszi meg azokat. Ez egészen más játék.
"Tehát az én állításom volt igaz, a sikeres cégvezetőnek olyan sok szabadideje van, h. még más célpontok után is néz, mi több egyre többet irányít."
Nem, nem igaz. Csányinak például sokkal kevesebb a szabadideje, mint az alkalmazottai többségének. A más célpontok pedig egészen mások, mint ahogy te gondolod, nem más célpontok után néz, hanem növekszik, növeli azt, ami van. Nem szerteágazóvá tesz, nem mindenbe kap bele, hanem azzal foglalkozik, ami az érdekeltségébe tartozik. Nyilván építhetne autopályát, mégsem teszi. Miért? Mert nincs szabadideje, vagy mert nem sikeres? Nem, azért, mert nem tartozik bele abba, amerre megy.
"Leírod, amit mondenki tud, hogy Csányi birodalmat épít."
EGY BIRODALMAT. Nem százezer céget vásárol fel, amelyek között rohangálva tölti a szabadidejét, hanem egy céget növel fel akár mások beolvasztása árán is. A te logikáddal a MS, vagy az Apple is "száz cég", mert annyit olvasztottak be, vagy vásároltak fel, a vezetőjük meg multitascol a sok cég között szabadidejében. Ezek nem erről szólnak, nem úgy működnek ahogy írod.