Re: nincs cím
Előzmény: #502528"nincs türelmem és időm se már mindent elolvasni és reagálni, nekem sajnos nincs annyi szabadidőm mint neked. ;)"
Tanulj meg gépelni, aztán majd lesz :)
"Bár ez csak stilisztika, mindenkinek egyértelmű volt a tartalom."
Hát az pont nem stilisztika, főleg az, hogy egy ügyvezető milyen formában kap, vagy nem kap juttatást a cégtől, avagy az, hogy ha a tulajdonos az ügyvezető, akkor kell-e, és ha igen, akkor milyen járadékokat fizetnie. Ugyanis lehet, hogy te nem tudod, de egy cégben MINDENKÉPPEN be kell jelentve lenned. Ebben a különbség az elmúlt években az volt, hogy kell-e fizetést is kivenned, azaz SZJA-t is fizetned, vagy éppen elég volt járadékokat is fizetni. Azaz, adott esetben adóügyileg is megérte, avagy megéri alkalmazottnak lenni a cégedben, mert jobban jársz, mintha nem vagy alkalmazott státuszban.
Persze abban az esetben ha valahol valaki alkalmazott és csak "mellékállásban" van számlázásra egy cége, akkor igaz az, hogy abból csak osztalékot vesz ki a tulajdonos aki egybe ügyvezető is, és így senki másnak nem fizet semmit a cégben keletkező profitból és minden nyereség profit, ami felvehető - node abban az esetben ezek a kérdések akadémikusak, hiszen ezt a "céget" a legjobb esetben sem lehet cégnek nevezni, a tulajdonost tulajdonosnak, mert ez nem cég, hanem alkalmazotti adóoptimalizálás. Ami persze nem baj, csak jelen kontextusban, mint cég, cégvezetés, tulajdonlás nem értelmezhető.
"Ugyanis van olyan, hogy nem kapsz fizetést, és csak az osztalékért végzed. Értsd alatta, nem kapsz semmit, csak év végén felveszel osztalékot egy összegben a nyereségből."
Értelmetlen amit írsz. Nyilván úgy veszed fel a pénzeket, ahogy az a legoptimálisabb. Ha ez osztalék, akkor osztalék, de mondjuk Magyarországon az EVA-n kívül osztalékot felvenni, háááát, nem a legjobb megoldás, mondhatni, alig jobb, mint fizetést felvenni.
"Sőt, az utóbbi háromhoz is csak olyan szinten értek, amennyire muszáj, mert én nem foglalkozom minden apró-cseprő üggyel, erre van a könyvelő, adószakértő stb."
Érts hozzá. Mert senki sem fogja helyetted érteni, amikor majd nem minden happy lesz, hanem valami gond lesz. Leginkább te nem fogod érteni, hogy hirtelen miért változik minden meg körülötted. MINDENT értened kell, ami körülötted zajlik és amit csinálnak az alkalmazottaid, ez az alap egy cégvezető esetében. MINDENT. És még annál is többet. Az TALÁN elég lesz.
"Észrevetted, h. aki eddig vette a fáradtságot, h. leálljon veled vitázni, mindig vég nélküli szélmalomharc lett belőle? Még sose olvastam tőled olyat, h. igen xy, valóban én tévedtem, vagy valóban én értelmeztem rosszul stb."
Már hogyene olvashattál volna tőlem ilyet. Csak én azt annyira lazán teszem meg, hogy szinte észre sem veszed, sőt, egyenesen nem is akarod észrevenni. Itt van például az, hogy ma már többször írtam, hogy LEHET, hogy rosszul emlékszem az 50.000 dollárra, de te csak mondod, hogy ÉN ragaszkodom hozzá :)