Re: nincs cím
rbbj11 Előzmény: #502498na, most talán mégis eljutunk egy normális lezáráshoz és feloldáshoz.
Szerintem pont abban feszül az ellentét az egész témakörben köztünk, h. részletek ismeretének hiányában általánosítasz, amitől nekem feláll a szőr a hátamon. Jobs példája tökéletes eset, mert én tudni vélem, hogy valójában ő is egy cáfolata annak, amit állítasz. Neked megrögzött elképzelésed van egyfajta összeesküvés elméletről, ahol nem hagynak valakit a nulláról felemelkedni, ami szerintem épp a részleteket is a kivételeket pontosan ismerve cáfolható meg.
Gyakorlatilag az egész beszélgetésünk e köré szerveződött. Én elhiszem, hogy a cégtulajok és vezetők többsége munkamániás, ezért kevés a szabadideje. De a részleteket pontosan ismerve találsz kivételeket, ami éppen bizonyítja, hogy ez nem ok-okozati viszony, sőt, lehetne minden sikeres cégvezetőnek több szabadideje, mint bármelyik alkalmazottnak. Az más kérdés, hogy a többség ezzel nem él.
Én most értettem meg, hogy ez az alapja a szembenállásunknak minden témában.
Én spec. kifejezetten irtózom az olyan megnyilvánulásoktól, amelyek ennyire általános alapigazságoknak mondanak ki gyakorlatilag nem is fennálló ok-okozati viszonyokat.
Nah, akkor részemről téma lezárva. :)