Re: nincs cím
Előzmény: #502470"És ő valóban munkamániás volt és többé-kevésbé szakbarbár, nem befektető jellegű cégtulaj."
Point azt írtam, hogy nem ugrálnak, mert nincs szabadidejük. Pont azt írtam, hogy nem SOK cégük volt, hanem kevés, belátható, átlátható.
"Mondok sokkal jobb példát: Csányi. Na, sorold fel kérlek, mely cégekben (rész)tulaj és vezetői befolyással bír. Ha szerinted csak OTP, akkor pffffffffff........és nekem nincs fogalmam?? Neked nincs lövésed az egészről."
Csányi pont abba kategóriába tartozik, akiket nem kategórizáltam, nem véletlenül, de ha kéred megteszem:
Csányi, Demján és még páran ÖSSZESEN abban a helyzetben vannak, hogy abban a nagyságrendben játszanak, játszhatnak, amikor már azokban a méretekben gondolkodnak, hogy megveszik azokat a cégeket, amiknek a hozzád hasonló méretű spekulánsok a töredékein próbálnak meggazdagodni, de ez olyan, mint az, hogy ők ülnek az asztalnál, te meg a morzsákért remegsz.
Példának okáért te egész nehezen fogod tudni elválasztani azt, hogy Csányi pont NEM az OTP-ben meghatározó résztulaj, ott éppen csak meghatározó személyiség, és pont az OTP-ben lévő ereje az, amivel a saját érdekeltségébe tartozó cégeket péládul a Bonafarm-ba vonja össze, azaz nem számos kis céggel törődik, mint például egy Pick, hanem egy hatalmas mezőgazdasági feldolgózó vállalkozásban, amiben olyan szinten áll, hogy Romániában is arra megy az autopálya, amerre nem sérti az érdekeit. NA ez az a világ, amit mi igazából fel sem tudunk fogni, mert ez a vagyon és hatalom valójában ebben a régióban és országban több nagyságrenddel nagyobb, mint amivel az USA leggazdagabbjai bírnak az USA kormányához nézve.
Csányi EZT a birodalmat növeli, ehhez gyűjti be a "morzsákat", vagy dobja el azokat, és ennek megfelelően tudja azt megoldani, hogy melyik vállalat kaphat hitelt és melyik nem. EZ olyan hatalom, ami igazából már a kiskirályokkal (Vö Csák Máté) vethető össze, de pont teljesen felesleges bekeverni a vagyonba, vagy a tőzsdébe. Pont azt látható, hogy Csányi nem tőzsdézik, hanem (másképpen nem is menne) kíméletlenül építi a birodalmát.
Ez nem pénz, ez nem vagyon, EZ HATALOM.
Ha pedig ezt fel tudod fogni, akkor megérted, hogy azon fogalmak, amiket vele szemben használsz, azok egyszerűen értelmezhetetlenek.