Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Előzmény: #502402

Nem abból építettem fel, csak neked mutattam meg azt, hogy még a nagy Ámerikában sem úgy vélekednek ezekről a dolgokról, ahogy te. Ott egy Pretty Woman nem más, mint egy modernkori tündérmese. A Tőzsdecápák egyáltalán nem tündérmese, és pont azt mutatja be, hogy mennyire nem úgy működik valami, ahogy a kis Bud Foxok képzelik azt. A Dallas viszont éppen azt mutatja meg, amit te nem akarsz elhinni: Azt, hogy ha nagyobb céged van, akkor az csak annyit tesz, hogy a problémáid is nagyobbak, azaz csak a méretben van különbség, a lényegben nincs. Ugyanúgy bankokhoz kell járnod, ugyanúgy a vagyonod kell kockáztatnod és ugyanúgy dolgoznod kell, mintha egészen pici céged lenne.

Az, hogy eközben mások az életkörülményeid az természetesen igaz, de lényegében nincs különbség aközben, hogy egy üzletet AZ ADOTT SZINTEN meg tudsz szerezni, vagy sem. Szóval, nem is olyan rossz ez az érvelés :)

"AT, neked van céged?"

Én már nem is számolom, mert mindig belezavarodok, hogy mennyiben van részesedésem. Ebből van, amit én vezetek, van, amiben ismerem azt, hogy mi a cégvezetés elképzelése, és van, amiben csak tulajdonos vagyok, de nincs közöm a cégvezetéshez. Tehát ezért merem állítani, hogy fogalmad sincs arról, amiről beszélni szeretnél, csak olyan jól hangzó érveket akarsz puffogtatni, mint például azt, hogy "nekem van-e cégem".

"de nekem nem fontos, h. a valóságról győzködjelek, felőlem aztán élhetsz ebben a tévhitben, hogy sikeres cégtulajnak egyre többet kell dolgoznia. :)"

Majd ha egyszer sikeres leszel, akkor megérted, hogy miről beszélek :)