Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Előzmény: #502392

"vagy a hozzáállásuk vagy a cégük a rossz."

:)

"Akiről ti beszéltek, az az egyéni vállalkozó. Ő valóban nem tud elszakadni a munkától, és ha sikeres, egyre több munkája lesz. Mivel ő maga a cég. De ebbe nem megyek bele, ezt mások sokkal jobban leírták nálam: Cashflow négyszög, olvasható magyarul is, ajánlom figyelmetekbe."

Mondtam, hogy aki nem érti, az könyvekre mutogat. Próbáljad megérteni, hogy fogalmad sincs a cégformákról. Az egyéni vállalkozó például nem azt jelenti, hogy valaki "egyedül vállalkozik", hanem az is egy cégforma, nem utolsósorban azért, hiszen egy egyéni vállalkozónak alkalmazotta is lehet. Ebben a kontextusban tehát az, hogy ő éppen adóügyileg(!) egyéni vállalkozó, vagy éppen bt.-t, kft.-t, zrt.-t csinál és abban lesz "cégvezető" és "cégtulajdonos" az pont ugyanazt jelenti, mert egy zrt. is állhat egyetlen emberből, aki egyébként egy személyben végez el minden munkát.

Ezért írtam azt, hogy attól nem lesz cég valami, hogy valaki alapít egyet, és korábban már írtam azt is, hogy valójában Magyarországon a cégek többsége valójában önfoglalkoztató és a saját mindennapi munkájából él, amit csak így tud ellátni, nem pedig klasszikus értelemben vett cég, amely tényleges gazdasági tevékenységet végez. Namármost, van egy olyan paradoxon ebben a kérdésben, hogy azon cég vezetője, amely klasszikus önfoglalkoztató, az még csak-csak elmehet szabadságra, mert ott semmi váratlanra nem kell készülni, de hogy egy piaci alapon működő, tényleges gazdasági társaság EGY NAPRA nem maradhat cégvezető nélkül, az hétszentség.

Valami oltári fogalmi zavarban szenvedsz.

"Számomra evidens, h. sikeres cég ha magára hagyod fél évre, még nagyobb lesz és többet termel, mint mikor magára hagytam. Ez evidencia, ezért nem tudom, mit lehetne még mondani."

Neked inkább semmit, talán csak annyit, hogy elképesztően fogalmad sincs a témáról. Nem kicsit, nem ellenkezőleg, hanem az elképzelés szintjén lövésed sincs arról, hogy hogyan és miképpen működik egy cég.

"Én csak olyan sikeres cégvezetőt ismerek, akiknek annyi szabadidejük van, hogy újabb és újabb üzlet és cég után néznek."

Érdekes körökben forgolódsz. Én egészen pici cégektől egészen komoly magyar cégekig ismerek társaságokat, ezen túlmenően pedig jópárat a világ legnagyobb multijainak magyarországi cégvezetői közül. Hát mit ne mondjak, mind sikeres ember, de hogy szabadidejük lenne, meg más cégek után nézegetnének, azon csak elhülnének

"Természetesen ezek nem egyéni vállalkozók, tehát nem orvos, nem ügyvéd, nem könyvelő, és leginkább nem olyan felfogású, aki nem tud kiadni a kezéből akármit, mert tudja, hogy talál rá olyan embert, aki nála jobban csinálja."

Na mondj egy példát.

Mert én ilyet csak mutyisztánban és ügyeskedők között láttam, de ezek meg soha nem cégeket csinálnak, hanem egyes üzleteket húznak be, majd lépnek is tovább, de egyebekben pontosan ebben a máról-holnapra felélik a megkeresett pénz világában élnek. Én is találkoztam már ilyenekkel, mind baromi trendin nézett ki, meg nagy mutogatás volt, állandóan más "üzleteket" csinált, mindenbe belefogott, de aztán pár év múlva úgy eltűntek, hogy csak véletlenül lehet a nyomukat is megtalálni. Ezek inkább pitiáner csalók voltak, nagyvonalú szélhámosok és komolytalanok.

A másik ilyen kategória a paprikajancsik klubbja, amiben fogalma sincs senkinek, hogy hogyan jutott oda valaki, ahová került, de abban a pozícióban más elképzelése sem volt, csak az, hogy hogyan szabotálja a cég átalakulását, aminek a vezetésével meg volt bízva, mert akkor kiderült volna az alkalmatlansága. Az ilyen alakok is hajlamosak arra, hogy állandóan az üzletről beszéljenek, meg az elképzelésekről, de öt percen belül kiderül, hogy komolytalanok.

Aztán persze vannak a brókerekhez járó nagy arcú mindenhez értő üzletemberek, akikre inkább a szót sem érdemes vesztegetni.

Úgyhogy, kíváncsi vagyok, te hol látod azokat, akik cégről cégre ugrálnak mert annyi szabadidejük van, merthogy egyebekben az általad felsorolt hírességekre pont nem az volt a jellemző, hogy ilyen ugrabugrával értek volna el valamit, hanem az, hogy a nap 24 órájában a cégük, az EGYETLEN cégük növekedésével voltak elfoglalva.