Re: nincs cím
Leona Előzmény: #498829Kedves Károsultak (és Fórumtársak)!
A nevem, (na az most mellékes, mivel több néven is írogattam ezen a jó kis topicon, természetesen egyik sem valódi) és én vagyok az egyik fő szervező a QuantumXXL nevű cég lejárató, tönkre tevő kampányában.
De menjünk időrendi sorrendben. 2011. őszén keresett meg engem egy barátom, hogy egy „akcióban” kellene jó pénzért részt venni, de ne aggódjak, egyszerű lesz és lenyomozhatatlan maradok. A megbízó egy nagy magyar biztosításközvetítő cég (továbbiakban Nagy Cég), akinek egy nagyon erős konkurenciája akadt és azt szeretnék tönkre tenni. A Nagy Cég vezetője több száz munkatársa előtt egy nyílt fórumon meg is ígérte, hogy „Mindent elkövet a Quantum tönkretétele érdekében”. A Nagy Cég elkezdte a lightos hírlevelezgetést, de a komolyabb rész ránk maradt. Az én feladatom a topicok megszervezése, moderálása volt, a hangulatkeltés és rémhírterjesztés. A barátom feladata a hamis rendőrségi feljelentés megtétele (ehhez a teljes írott anyagot megkaptuk a Nagy Cégtől), no meg egy kis topicolgatás. Szerencsénkre elég sokan rákattantatok a témára és a Nagy Cég egyéb forrásokból elég sok email címet is megszerzett számomra, akiket meg kellett szórnom spammel. Egyszerűen készítettem egy új gmail.com-os email címet (talán emlékeztek rá, bajban_van_ a_ quantum@gmail.com) és a Quantum nevében kiküldtem a megfelelő tartalmú levelet. Ugye milyen egyszerű? Olyan sokan bedőltek neki! Olyan sokan vették ki a pénzeket! De sajnos nem elegen ahhoz, hogy a Quantum bedőljön. A Tadawul által (rájuk még visszatérek) működtetett MAM számla gyengéjére azonban rájöttünk. Hiába kereskedik jól egy robot, ha az Ügyfelek kiveszik a pénzüket, összedől a cég! A következő kézenfekvő ötlet így az volt, hogy ügyfélként több személyt beregisztrál a Nagy Cég, illetve mi a barátommal a Quantum rendszerbe, lehetőleg nagy pénzekkel és egy idő múlva egyszerre kirántjuk az egészet. Ezt jól kellett időzíteni, mert még egy újabb lánc spam segítsége is kellett hozzá, hogy egy következő ügyfélkörrel is kivetessük a pénzeket. A tervek szerint ennek ki kellett volna ütnie a Quantumot. (A Nagy Cégnek rengetek forrása volt és van erre, mivel esetében óriási piacvesztésről van szó, ami nagyon sok pénzt jelent neki.) Mivel a Quantum bevezette a béta robot akcióját, sajnos ismét csak részeredményeket tudtunk elérni, a tőke közel felét sikerült kivarázsolni a MAM szerverekről, ezzel óriásira toltuk a floating szintet. És hogy milyen szívós volt ez a rendszer, azt is meg kellett tapasztalnunk, mert nem sikerült a bedöntés, részben szerencséjük volt az árfolyamok mozgásával, illetve ráadásul valami új kereskedési stratégiából adódóan el kezdték lefelé tolni a nehéz munkánkkal elért extra floating szintet. Itt már csak a Nagy Cég tudott segíteni. Elsütötte a nagyágyút. Tudomásom szerint a legkézenfekvőbb, bár a legdrágább húzást tette meg: megzsírozta a fogaskereket a Tadawulnál, aki mivel szerencsére titkolt market maker, benne volt a játékban, hiszen a lezárt kötések az ő pénztárcáit dagasztják.
Ezután kaptam az utasítást, hogy kerüljön ki a topicra néhány számomra ismeretlen ember teljes neve és egynek a fényképe, teljes facebook adatbázisa. Én ezt is megtettem, de ezt követően már megremegett a kezem, bevallom őszintén.
Amíg csak egy láthatatlan céget kellett tönkre tenni, addig az még belefért, természetesen rendes fizetség ellenében. Úgyis minden pénzintézet egy aljas tolvaj, gondoltam hadd hulljon a férgese. A Tadawul azonban túl jó munkát végzett és egy határozott intézkedéssel lerendezte nem csak a Quantum de az ügyfelek sorsát is.
Egyre inkább tapasztaltam, hogy ebből nagyon nagy botrány keveredett ki és amikor elkezdték az embereket, családjaikat, gyerekeiket egyesek fenyegetni nyíltan, akkor rájöttem, hogy ez már itt nem játék, mert emberek szó szerint életéről van szó és ebben már nem akarok cinkostárs lenni.
Sajnálom így utólag, hogy részt vettem ebben az egészben, elnézést kérek az ügyfelektől, az anyagi károkért, az átélt szenvedésekért, bocsánatot kérek azoktól, akiknek az életét veszélybe sodortam, a nevük nyilvánosságra hozatalával, úgy hogy lehet, hogy semmi közük az egészhez.
Kedves topic társak és topic üzemeltető! Tőletek is elnézést kérek, de nagyon jó segítőim voltatok és sok pénzt kereshettem általatok. Itt maradok a topicon, jó játék ez, érvelek, ellen érvelek, támogatok, ellenzek, a lényeg hogy tovább fokozódjon a botrány és tépjétek egymást idióta módon! Találjátok ki melyik topicoló, topicolók vagyok, vagyunk!