Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: 2012 év autoja opel ampera

Sumér harcos Előzmény: #494968

Ki fogja ezt az amperát megvenni,csak az a kérdés maradt,magyar piacra kár is behozni....

egy komment:"

Akkor lássuk. Nálunk az Ampera még nem kapható, ezért német árakat mondok:

Opel Ampera

Alapár: 45 000 Eur (~13 millió Ft)

A fullos modell ára: 50 000 Eur (~15 millió Ft)

Méreteit tekintve egy teljesen átlagos kompakt, átlagon aluli -310l- csomagtérrel.

Opel Astra Tourer

Egy fullosan felszerelt 1.4Turbo(140LE) modell: 24 000 Eur (~7 millió Ft)

Egy fullosan felszerelt 180 lovas 1.6Turbo modell: 27 000 Eur (~8 millió Ft)

A különbség óriási. Az ampera durván 2x annyiba kerül, mint a házon belüli kategóriatársa, ami viszont sokkal használhatóbb.

Tények:

- az ampera 2x anyniba kerül

- az ampera elektromosan 40-80Km hatótávot tud, azon felül benzinnel megy

- az amperának kicsi a csomagtere (praktikum mínusz pont)

- ha amperát vennék, nem tudnám hol tölteni, tehát még helyben sem tudnám kihasználni az elektromos hajtást

A villanyautó akkor lesz versenyképes, ha

1) nem kerül többe -vagy nem sokkal- mint egy hasonló méretű benzines vagy diesel

2) ugyanolyan használati értéket képvisel, kompromisszumok nélkül, tehát:

-- ha azonos külső méretekkel nem lesz kicsi a csomagtere és/vagy utastere (nem foglal sok helyet az akksi)

-- ha elektromosan 1 tankolással le tudok vele ugrani a horvát tengerpartra

-- ha kell 5 perc alatt fel tudom tölteni teljesen _bárhol_

-- ha nem kell aggódnom az akkuk állapota miatt a gyorstöltések miatt

-- ha a társas/panel házak előtt, az utcákon, parkolóházakban minden parkolóban lesz éjszakai töltő

Jelenleg évente kb 15 000 Km-t megyek. Ennek a benzinköltsége 7 literes fogyasztással és 500 Ft-os benzinnel számolva 500 000 Ft. Az ampera 7 millió forintos felárával tehát 14 évig(!!) tudom tankolni az astrát és akkor még csak a vételár különbségét néztük. Ebbe nincs belekalkulálva az, hogy az amperát is tankolni kell a kis elektromos hatótáv miatt.

Én a fentiek alapján az Astrát venném és azt hiszem elmondhatjuk, hogy az Ampera nem versenyképes. Túl drága és nem nyújtja azt a használati értéket, mint egy hasonló méretű átlagautó."