Re: lezartak
rbbj11 Előzmény: #490795Gondolataim a piacról.
Arany alulteljesít és egyébként is tele van speka tőkével, nyugodtan eshet még. Azonban rövid távon nem látom se fundás sem technikai okát, h. oldalazásából kilépjen, ezért nem várom 1600 alá a közeljövőben.
Rv piac brutál bullish, de begyorsulást látok növekvő volatilitással, ezért sztem 7350 fölé nem tud kerülni dax a közeljövőben. Amerikára tippelni sem merek. Túl sok a kiszámíthatatlan változó nekem ahhoz, hogy az indexek értékeit v. legalább irányát megítéljem.
Egyedi rv-k: számos egyedi rv. továbbra is kiváló longos lehetőséget rejt, egyes szektoroknál lufi gyanú, más szektorok pedig padlón. Teljesen átrendeződtek a szektorok kapitalizációi az elmúlt pár évben, ami az utolós pár hónapban kiteljesedni látszik.
De nem csak a szektorok, hanem egyes országok piaca is. Pl. osztrák piac nagyon elhanyagolt lett, igen kiváló értékeltségekkel. De hiába olcsó, ha senkit nem érdekel.
EUR/USD sztem minden távon esésre van ítélve. EU nyomda, amcsi európai előtt javuló gazd-i adatai, ált. hangulat és szkeptikusság EU-val szemben stb stb.
Magyar piac sztem leginkább csak hangulati és bizalmi okok miatt, de min. 10%-os rövid távú emelkedés előtt áll.