Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

tigus Előzmény: #485102

azt gondolom az auditált beszámoló nagyságrendileg fog különbözni a gyj-től.

sajnos a gyj újból alulmúlta önmagát.

úgy tűnik, mintha teljesen más csapat állítaná össze a gyj-ket, mint az éves beszámolót.

negyedévről-negyedévre szinte követhetetlenül változnak a kimutatások, cash-flow nem véletlenül nem készül (nem a pénzügyi helyzet miatt, hanem mert nem tudják összerakni)

az eurora áttérés megoldhatatlan feladatnak tűnik egyelőre.

úgy gondolom, hogy a fent említett nagyságrendi eltérés brutális lesz. 6-10 millió EUR is simán lehet!!!

ugyanis, nagyon úgy néz ki tényleg 275-ös euroval mutattak ki bizonyos dolgokat. azt írják a 2010-es összehasonlítások esetében.

de pl. az eredménykimutatás esetében is igaz ez?? a mérleg esetében félig érthető, hogy össze lehessen hasonlítani. na de az előző negyedévhez képest már nem lehet normálisan értelmezni, mert azt 292-sel csinálhatták.

évvégén viszont 311-es árfolyam volt, vagyis ezzel kellett volna elkészíteni a tényleges mérleget, kedv alapján meg meg lehet csinálni a 275-ös kimutatást.de csak azut berakni=semmi köze a tényleges helyzethez.

emiatt olyan nagy blődségek fordulnak elő, pl. a legfontosabb cég helyzetét mutató mérlegsornál a hosszú,rövid hitelek esetében:

az ember elolvassa a Q3-at, megállapítja 42 millió eur a hosszú hitel, meg 5,8 millió a rövid, összesen 47,8 millió. 292-es árfolyam mellett.

Q4-ben a jóember elolvassa, hogy a mieleci 4 millió eur-ral nőtt a hitelállomány, rendben akkor 51,8 millió eur(eltekint, hogy 311 lett az árfolyam, vagyis euroban csökkennie kellene a hitelállománynak)

azért gyanakvó,így megnézi mennyi is lett az évvégi hitelállomány: 59,5 millió!! azt a leborult…. mi történik itt, hogy 8 milliókat ugrálhat ez a fontos sor. majd látja, hogy a saját tőke tartalék sorra is ilyen nagyságrendben változgat. +5 millióról -5 millióra.

mi történik itt? a költői kérdés. nem értenek hozzá? vagy…. annyira nem lehet eligazodni, hogy jobb nem megnézni a számokat, mert az csak elbizonytalanítja a mérlegolvasót.

ja, hogy a saját kötvények is becsempésződtek ebben a negyedévben (értékpapírok és valszeg hitelek), de jó, ha leírták volna esetleg két mondatban (egy ráutaló szó van benne). csak 4,5 millió eur körüli érték.

ez a jelentés elrettentő példája, hogyan lehet egy cég megítélését rontani (még szerencséjük, hogy kevesen olvassák)