Re: egy hétköznapi rejtély
TrendMan Előzmény: #483101Nem nagyon látok olyat, hogy egy üzletben a boltvezető, tulajdonos akkora tapasztalattal rendelkezne, hogy nem rendel túl sok túl kicsit vagy túl nagy méretet.
Ez egyfajta automatizmusnak tűnik nekem, 30 éve bármely üzletben járok, a maradék ruha mindig vagy S, vagy XXL és efeletti méretű, melyek ténylegesen vagy 160 cm magas 45 kilós férfiakra, vagy 190 cm és magasabb, 100 kiló feletti férfiakra vannak méretezve.
Nem emlékszem egyetlen olyan esetre sem, hogy bármely ruhából, ingből, pólóból, dzsekiből etc., amit próbáltam azt vettem volna észre, hogy csupa M-es és L-es méret maradt.
Olyan, mintha mindig, mindenütt, mindenből 30 % nagyok kicsi, 40 % átlagos, és 30 % nagyon nagy méret érkezne, és láss csodát, ebből megmarad a végén 20 % nagyok kicsi és 20 % nagyon nagy. Mindenki tátja a száját és sopánkodik.
Ezeknek a szükségtelen méreteknek a sorsa is retjély, de az oka is, vajon a kereskedő, a gyártó vagy valamely más ok áll a háttérben?
Ez a mechanizmus számomra egy olyan hétköznapi rejtély, hogy már az ötletekből is kifogytam, mi lehet az oka :-(((