Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

Bendeguz

Jövő héten ismerhetjük meg az E-Star negyedik negyedéves számait, de túl sok jóra még nem számíthatunk. A cég viszont igyekszik lezárni a rossz gazdálkodással terhelt időszakot, így 2012-vel kapcsolatban már optimistábbak vagyunk.ELÉRHETŐSÉGEINK

Web:  

www.kbcequitas.hu

Email:  

info@kbcequitas.hu

Tel.: (+36 1) 889 2666

FB iconKBC Equitas a Facebookon

Február 29-én piaczárás után teszi közzé negyedik negyedéves gyorsjelentését az E-Star. A jelentés  várhatóan még a 2011-es, csalódásokkal átszőtt működést tükrözi majd. A számokat leginkább a harmadik negyedévhez érdemes viszonyítani, hiszen a tavalyi számokban már látszódik az EETEK-felvásárlás hatása, így a 2010-es bázisidőszakkal nehezen összehasonlíthatók az eredmények.

Árbevétel soron úgy tűnik, teljesülni fog a 64,2 milliós éves előrejelzésünk. A negyedik negyedévre 16,6 millió euróra számítunk (48,9 százalékos bővülés negyedéves alapon), ami a 2012. januárra már közzétett, 7,9 millió eurós bevétel ismeretében gyengének tűnhet, de ne feledkezzünk meg az őszi végi – tél eleji viszonylag enyhe időjárásról sem. 2012 első negyedévében várhatóan ezt bőven meghaladó bevételt fogunk látni.

Az eredményességi mutatók terén még mindig a negatív tényezők dominálnak. A változó költségek a növekvő fűtőanyag árak (a bevételhez viszonyított arányuk 940 bázisponttal lehetett magasabb, mint a harmadik negyedévben), a fix költségek pedig a túlzóan nagy szervezet miatt helyezték nyomás alá a cég jövedelmezőségét (az operatív költségek 51,8 százalékkal nőttek negyedéves alapon).

EBITDA szinten 1,1 millió euró a várakozásunk, ez 38,5 százalékos csökkenést jelent negyedéves összevetésben, ami az értékcsökkenéssel együtt üzemi eredmény soron 0,3 millió eurós veszteséghez vezetett. .

Ismét pénzügyi veszteségek terhelték a negyedévet, mivel a saját részvényeken újabb, nagyjából 1 millió euró veszteség várható. Összességében a nettó eredmény így megint negatív lesz, az előző negyedévhez hasonló szinten (- 2,2 millió euróra számítunk).

Az egész évre vonatkozó várakozásainktól összességében enyhén elmaradhat a cég 2011-es teljesítménye, ami még az előző menedzsment ténykedéséhez köthető.  A cég ugyanakkor az elmúlt hetekben alapvető változásokat jelentett be, így talán kevésbé érdemes már a múlttal foglalkozni.

Pozitívan ítéljük meg az előttünk álló év kilátásait az E-Star számára, látva a meglepetésként szolgáló januári számokat, a menedzsmentben történő gyökeres változásokat és a költségcsökkentési törekvéseket. Fenntartjuk véleményünket, miszerint ha a finanszírozási kérdés megoldódik, akkor a menedzsment által publikált 2012-es eredményvárakozást (12,3 millió euró) túl fogja teljesíteni a cég.