Re: kedves rádiónéző gyerekek, ...
rbbj11 Előzmény: #477492Úgy legyen!
De hiába akarod rám húzni a farkas szerepét, aki évek óta ismer (pl. veled ellentétben, akivel alig váltottam néhány szót a netvilágban), tudja jól, milyen erkölcsű ember vagyok. Nekem semmi szükségem magyarázni a bizonyítványt.
Más: sose állítottam, hogy nem lehet máshogy szép hozamot keresni, sőt, épp az ellenkezőjét állítottam. Össze-vissza beszélsz megint, mert már kifogytál az érvekből. Kár rajtam fogást keresgélni, mióta itt van vezetve nyíltan, mit miért és pontosan hogyan teszem (rajtam kívül ricsi és pepe ír csak annyira konkrétan a kereskedéséről, mint én). Ott van az emlegetett hybridbox trade is: és minden elemi iskolásnak is világos, hogy azzal csak %-osan lehetett szépet akasztani, de nem volt sose célom a teljes tőkére eső hozam nagy részét ilyen kategóriájú részvényspekivel előteremteni és mindenkit óvtam tőle. Csak venni kell fáradtságot követni, hogy mikor mit csinálok, és utána lehetne beszólni. Itt csak a süket duma megy, ugyanúgy mindenféle utánanézést és hátteret nélkülözve dobálod a sarat, mint ami másoktól fáj. Csak a nagy különbség, hogy neked 2 perc tájékozódni, és erre sem veszed a fáradtságot, és egy személyt dobálsz sárral, nem egy élettelen céget.
Az, hogy megpróbálsz ebből heroikus erkölcsi küldetést csinálni, ne haragudj, de rossz vicc kategória. Senkinek sem kötelező hybridboxot v. akármit venni, és nincs abban semmi ördögtől való, ha vki okosan játszik a tőzsdén. Arról, amit annyira elítélsz, pontos leírást találsz az "egy spekuláns feljegyzései" könyvben, egészen pontosan le van írva, hogy pontosan ezt csinálják a bennfentesek is kiszállás előtt, hogy minél magasabb áron tudjanak kiszállni. Shortosok kényszerzáratásáról is olvashatsz ott, mint "kifacsarásnak" nevezve, ami úgyszint milyen csúnya dolog, igaz? A stopok levadászása is ilyen ördögi dolgo, ahol azok, akik látják a könyvben, ezzel szándékosan saját maguknak alakítanak ki nyerő pozíciót. És lehetne sorolni a végtelenségig.
Egy dologban egyetértek: a törvényes szabályokat be kell tartani és csak annak keretei közt szabad kül. stratégiákkal hozamot kovácsolni.
p.s.: látsz a közölt hybridbox soron több vételi alkalmat egyre magasabb áron?? Ha nem, akkor mégis hogy spekiztem volna fel?? Attól, mert vmiről beszélgetünk, nem kell tényként kezelned, h. a gyakorlatba is átültetésre kerül ;)