Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Robot

Roetem

Sziasztok Fórumozók!

Ötletet szeretnék kérni Forex robotok készítéséhez! Körülbelül 2 éve tanulom a tőzsde világát. Letöltöttem több száz oldalnyi anyagot, Kosztolány könyveket, rengeteg videós előadások anyagait (elemzésközpont, profit.hu, youtube videók stb.). Mindennap napi jelentések kapok a questortól, erstetől (külföldi piacok, hazai piacok, részvénypiac, devizapiac stb.), valamint több internetes oldalt (finviz, bloomberg, finance.yahoo, stb.) nézek át naponta csak, hogy összefüggéseket vagy valamilyen kapcsolatokat találjak piacok, országok, szektorok között.

Sajnos kezdeti kereskedéseimnél elkövettem minden létező hibát (hitelből diverzifikáció nélkül egy termékkel kereskedtem, igen magas pozíció mértezéseim voltak, és reménykedtem, ha valami az ellenkező irányba indult el

Azóta sokat tanultam saját hibáimból, és a kezdeti nehézségek után fegyelmezettebb és következetesebb kereskedés folytatok. Eleinte a fundamentális elemzés híve voltam. Hírekből próbáltam megjósolni egy-egy piac trendfordulós pontjait. Természetesen rutintalanságomnak köszönhetően ingen sokat buktam a külföldi piacokon.

Az utóbbi időben áttértem a technikai elemzés világába, hisz többen állítják: a piaci árban minden információ beépül (így minek a fundamentális elemzés? ). Jelenleg a forex robotok tanulmányozása, programozása érdekel. Szeretnék egy saját stratégia rendszert kialakítani.

Ehhez kérnék ötleteket, hogy merre érdemes elindulnom?