Re: Nagyon fiatal, nagyon magyar, nagyon rosszkedvű
prospero Előzmény: #474245"Miért nem merünk erről nyíltan beszélni egymással és a szomszédos országokkal?"
"És miben segít nekik a magyar kormány, keménykedéssel?"
Tessék. Ezért nem lehet erről nyíltan beszélni. Mert, amikor a kormány normális hangnemben szót emel azért, hogy a magyar nemzetiségű szlovák állampolgároknak legalább ugyanolyan jogaik legyenek, mint a szlovák anyanyelvűeknek a hazájukban, akkor keménykedik.
Ugyanakkor, ha Nyugat-Európa elismerné, hogy a döntés úgymond igazságtalan volt, akár Trianonnál, akár 1945-ben, ezt szégyellniük kéne és megkövetni Magyarországot. Ezt Te elképzelhetőnek tartod Nyugat-Európában? Én kevéssé, mert politikailag csak veszteni lehet az ügyön. Hát egy francia vagy angol hogyan lehetne felelős azért, ami itt történt?
Egy tőlünk távol élő, amerikai, angol vagy francia embert érdekel ez? Ha megpróbálod elmagyarázni miről van szó, ez a válasz: "De hát ez 1920-ban történt! Vagy 1945-ben! Ideje lenne már túl lépni ezen! Más országok is veszítettek területeket, mégsem problémáznak!" Még azt mondanám túl is lehetne, ha ezek az emberek hazájukban ugyanúgy élhetnének, mint az úgymond anyanemzet. De nem ez történt, történik!!! Az ő megbélyegzésükkel lsd. Benes dekrétum - minket, az anyaországot is megbélyegeznek, hiszen mi is magyarok vagyunk, meg ők is!
Trianon utóélete az én szemszögemből így néz ki jelen pillanatban: Van három gyönyörű lányom, amiből kettőt elrabolnak. Mindenféle módon megalázzák, kihasználják, ütik, verik őket. Én mint az egyetlen személy, aki szót emelhetne az érdekükben a bíróságon nem mondhatom el álláspontomat, mert az sérti az elkövető érzékenységét, mivel nehéz gyermekkora volt. Igy aztán a bíróság jogszerűnek tartja további fogvatartásukat, megalázásukat. A harmadik lányom és utódai pedig hetediziglen lelki nyomorék lesz az eset miatt. kb. 2100-ra heveri ki az esetet a család, amikor már nem lesz kiért sírni. Kihez fordujak?
Az eset nyertese pedig egyértelműen a bíróság, mert amig az elkövető a lányokkal van elfoglalva, én meg az elkövetővel addig nem lesz igazi béke és fellendülés ezen a vidéken, és a bíróságnak mindig lesz legitimációja a viszálykodók között rendet tenni, beavatkozni, újabb viszályt szítani.
A helyzetet súlyosbítja, hogy mint mondtam ezek a dolgok szinte kimondhatatlanok. A szocializmusban például, mindegyik szomszédos ország nacionalista volt, mert ők nemzetállamot építettek. Mi nem lehetünk nemzetállam, mert a magyarság 1/3-a - fele az ország határain kívülre került.